SEGRE

ESNOTICIA

Les escoles bressol de Lleida obriran al juny per a 200 famílies que necessiten conciliació

La Paeria anuncia també la preinscripció per a 639 vacants per al pròxim curs || Federacions de pares critiquen que Educació traspassi la responsabilitat de la conciliació als col·legis

Les escoles bressol de Lleida obriran al juny per a 200 famílies que necessiten conciliació

Les escoles bressol de Lleida obriran al juny per a 200 famílies que necessiten conciliacióC. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria està preparant la reobertura de les escoles bressol de la ciutat de Lleida, només per a nens d’un i dos anys, partint del document de la Generalitat que determina que l’1 de juny reobren els centres educatius de territoris que estiguin a la fase 2 de desconfinament i que planteja una ràtio de cinc nens per aula per a aquesta etapa educativa.

La regidora d’Educació de la Paeria, Sandra Castro, va detallar que prioritzaran les famílies que necessitin portar els nens a les escoles per qüestions de conciliació laboral i els que tenen necessitats educatives especials. Va apuntar que un primer sondeig a les famílies dels 921 alumnes va exposar que unes dos-centes famílies necessitarien que obrissin les escoles bressol perquè treballen un o els dos progenitors.

Per la seua part, el Col·lectiu d’Escoles Bressol Privades de Catalunya reclama a Educació “protocols clars i acceptables, i els mitjans per aplicar-los”, així com “que arribi amb celeritat el pla de rescat perquè estem en perill d’extinció”. Veuen “indignant” que el conseller Josep Bargalló s’hi referís com un “servei de guarda”.

Així mateix, Belén Tascón, presidenta de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac), va reclamar a la Generalitat que no faci recaure el pes de la conciliació laboral i familiar a les escoles i va subratllar el dret a l’educació de la canalla. “Entenem que ha de ser el Govern de la Generalitat qui la garanteixi. Les escoles no són pàrquings. Reivindiquem que la Generalitat resolgui com s’ha de fer la conciliació, el que no pot ser és que les cures quedin internalitzades en la família”, va assenyalar. A més a més, va alertar que el fet que tornar el mes de juny a l’escola sigui voluntari “comporta un alt risc que l’alumnat amb més necessitats acadèmiques i emocionals no pugui aprofitar aquest recurs”.

La responsable a Lleida de la Federació d’Ampes de l’Escola Cristiana (Fampaec), Patrícia Fidel, entén que hi hagi famílies que necessitin que els centres reobrin, però també considera que “les escoles eduquen, no cuiden”. “S’ha passat la pilota als col·legis i amb unes regles absurdes”, va remarcar

D’altra banda, Castro va anunciar que per al curs vinent ofereixen 639 vacants en les 18 escoles bressol municipals i la de la Generalitat. El termini de preinscripció serà del 3 a l’11 de juny, preferentment de manera online, o presencialment amb cita prèvia, que es pot sol·licitar des d’avui. El 19 de juny es farà pública la llista baremada, es podran presentar reclamacions els dies 22, 23 i 26 i el llistat definitiu d’admesos serà el 2 de juliol, dia en què començarà el període de matriculació, que finalitzarà el 21 del mateix mes. Castro va indicar que en els últims cinc anys han quedat places en les escoles bressol, 101 en aquest curs a l’estar ocupades 921 de 1.022.

En un altre ordre de coses, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat ferma una sentència del mes de desembre del 2017 que obliga la Generalitat a assumir el finançament de les escoles bressol de vint-i-cinc municipis, entre els quals les de la ciutat de Lleida. Reconeix el dret dels ajuntaments a rebre 1.300 euros per alumne per als cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

Les escoles bressol de Lleida obriran al juny per a 200 famílies que necessiten conciliació

Les escoles bressol de Lleida obriran al juny per a 200 famílies que necessiten conciliacióC. SANS

tracking