SEGRE

ESNOTICIA

Pla pilot per implantar a tots els hospitals la consulta no presencial

Una metge atén una pacient amb el nou programa.

Una metge atén una pacient amb el nou programa.HOSPITAL DE SANT PAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Sant Pau de Barcelona ha implantat el primer programa pilot de consulta no presencial del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), segons va informar ahir el centre en un comunicat. Es tracta d’un nou sistema de comunicació, per videoconferència o consulta en línia, entre professionals i pacients a través de la plataforma La Meva Salut, a disposició dels professionals d’Atenció Especialitzada (les consultes que duen a terme els diferents serveis) i Atenció Sociosanitària. La iniciativa, superada amb èxit en una primera fase al Sant Pau, està ara “preparada” per estendre’s a la resta d’hospitals i permetrà reiniciar visites que s’han hagut de desprogramar arran del Covid-19 evitant desplaçaments “innecessaris”. A Lleida, durant la pandèmia s’han reprogramat gairebé 13.000 visites.

Segons recull el comunicat, el professional es posarà en contacte amb el pacient i li transmetrà la informació necessària i, alhora, el pacient podrà consultar amb el seu metge, com sempre, qualsevol dubte que tingui relacionat amb la seua salut o el seu tractament.

El projecte està preparat perquè arribi a tots els hospitals, però es desconeix quan

Funcionalment, la plataforma dóna resposta a la comunicació per videoconferència o les consultes en línia, que resol, en una primera fase, els casos d’ús més simples i que, més endavant, s’estendrà a fi de poder donar resposta a casos d’ús més complexos.

Robert Belvis, de la Unitat de Cefalees del Servei de Neurologia del Sant Pau, assenyala que la pandèmia ha accelerat la teleassistència i, mirant el vessant més positiu, afirma que els pacients veuen com un “avantatge” que el seu metge els atengui com sempre sense la necessitat de desplaçar-se. Belvis va assegurar que per al professional és també un avantatge poder realitzar la visita a través de la nova plataforma des de qualsevol lloc de l’hospital, sense la necessitat d’ocupar un despatx en concret.

Per la seua part, Víctor Robert, subdirector d’Informàtica del centre, va afirmar que el projecte ha superat les dificultats tècniques “amb èxit” i en aquesta nova fase ja està preparat per implantar-los de forma definitiva a la resta d’hospitals de Catalunya, però des del CatSalut no van informar quan arribarà als de Lleida.

Robert va assenyalar que el sistema és “satisfactori” i de “fàcil maneig”.

tracking