SEGRE

EMERGÈNCIES ESTAT D?ALARMA

Sindicats de Bombers anuncien mobilitzacions si no es fan tests

Insten tant Interior com Salut a valorar l'estat de la plantilla abans que comenci la campanya forestal || Una vintena d'aïllats als parcs de Lleida

Imatge d’arxiu de la desinfecció que van fer els Bombers a la residència d’Almacelles.

Imatge d’arxiu de la desinfecció que van fer els Bombers a la residència d’Almacelles.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sindicats de Bombers de la Generalitat reclamen a Interior i a Salut que se sotmetin a proves PCR tots els efectius del cos per saber com ha afectat la pandèmia i afrontar la pròxima campanya forestal, que començarà aquest mes de juny, “amb una plantilla forta i controlada”. En el seu comunicat, els sindicats assenyalen que si no es fan aquestes proves hi podria haver mobilitzacions. Així, els sindicats CCOO, UGT, CATAC i CSIF demanen “que es gestioni de la manera més eficaç i ràpida la possible pràctica de les proves pertinents i serològiques a tots els membres del cos de Bombers per conèixer exactament l’estat en què es troba la plantilla”. Així mateix, recorden que amb la desescalada s’està “regularitzant l’activitat ordinària” i que la campanya forestal “està al caure”. Dos situacions, segons els sindicats, que fa preveure “un gran desgast del personal”, a més dels operatius de desinfecció que porten a terme en diferents espais a causa de la crisi sanitària.

El comunicat assenyala que “és alarmantment prioritari fer com més aviat millor els tests” als efectius de Bombers per posar en quarantena els afectats i “tenir una plantilla forta i controlada de cara als mesos que vénen”. En aquest punt, insten Interior a evitar possibles mobilitzacions per exigir les mesures de seguretat necessàries per als efectius. “Seria molt trist que en aquests dies tan excepcionals els bombers hàgim de tornar a sortir al carrer per reclamar els mínims de seguretat per a nosaltres i per a la ciutadania que atenem”, assenyalen en el comunicat. També subratllen que han hagut de treballar en moltes ocasions “amb material limitat, reutilitzant Equips de Protecció Individual per assistir les persones grans en residències, fent guàrdies amb mínims de contingència i adaptant els nostres entorns laborals per fer-los al més segurs possible”. També recorden que la formació dels aspirants a bomber està paralitzada per la pandèmia.

A començaments de mes, hi havia almenys 20 bombers aïllats a les comarques lleidatanes per casos positius o sospitosos de Covid, dels més de 300 efectius afectats a tot Catalunya. Nou eren del parc de Sort.

tracking