SEGRE

ENSENYAMENT INSTRUCCIONS

Educació rebaixa a vuit els nens per aula a P3 i a deu a P4 i P5

Per a la reobertura al juny, en lloc dels tretze anunciats

© Rebel·lió a les aules

© Rebel·lió a les aulesITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Educació va rectificar ahir les seues pròpies instruccions per a la reobertura dels centres públics i concertats l’1 de juny, als territoris en fase 2, de manera que va rebaixar de tretze a vuit el màxim d’alumnes per classe a P3 (nens de tres anys) i a deu els de P4 i P5. Remarca que l’obertura en educació Infantil es planteja com una acollida de 9.00 a 13.00 hores per a les famílies que ho necessitin per motius laborals. En la resta d’etapes, amb assistència voluntària, es mantenen els cinc nens per aula a les guarderies, així com els 13 a sisè de Primària i 15 als cursos que tanquen etapa a l’ESO, Batxillerat i FP. Per a altres cursos determina tutories personalitzades per a acompanyament educatiu i emocional amb cita prèvia, ja que l’obertura ha de facilitar l’atenció a la població més vulnerable.

Les instruccions detallen que l’alumnat que assisteixi al centre haurà d’acreditar no tenir símptomes de Covid-19 ni haver estat en contacte amb positius o sospitosos en 14 dies, així com tenir les vacunes al dia. Les famílies hauran de vigilar la temperatura dels nens diàriament i no podran anar al col·legi si tenen símptomes. Les entrades i sortides del centre s’hauran de fer de forma esglaonada, mantenint la distància de seguretat i aprofitant els possibles diferents accessos a l’equipament.

L’entrada i sortida dels alumnes al centre, i també al pati, haurà de ser esglaonada

Apunta que els docents hauran de vetllar perquè els diferents grups no coincideixin en els passadissos i la sortida al pati haurà de ser seqüenciada i amb separació entre grups. Afegeix que els alumnes utilitzaran material individual i no es distribuiran documents de paper, excepte en els casos imprescindibles. Assenyala que a les guarderies no hi ha d’haver joguets que “no es puguin netejar i desinfectar amb facilitat” i aposta per joguets d’ús exclusiu per al grup estable de cinc nens.

tracking