SEGRE

JUSTÍCIA PREVENCIÓ

La presó de Ponent ja compta amb pistoles de control de temperatura

També s'instal·laran càmeres tèrmiques

La presó de Mas d’Enric, la primera a tenir càmeres tèrmiques.

La presó de Mas d’Enric, la primera a tenir càmeres tèrmiques.DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ja ha entregat termòmetres de pistola per mesurar la temperatura a tots els visitants a la presó de Ponent i està previst que el centre lleidatà sigui el pròxim on s’instal·lin càmeres tèrmiques per quan es puguin recuperar les visites de familiars amb contacte directe, a la fase 2 de la desescalada. Les visites també hauran d’utilitzar mascaretes proporcionades per les presons. El Centre Penitenciari de Mas d’Enric, al Camp de Tarragona, serà el primer a recuperar els vis-a-vis la setmana que ve a l’entrar a la fase 2 de la desescalada. El departament de Justícia ha invertit prop de 175.000 euros en la instal·lació de càmeres fixes i pistoles de control de temperatura.

Com a mesura de prevenció, les visites es recuperaran amb menys aglomeracions i més distanciament social, per la qual cosa només podran entrar dos persones per cada locutori, no quatre com fins ara, i s’espaiaran les visites de dilluns a diumenge, en lloc de concentrar-les els caps de setmana. Així mateix, Salut està fent proves PCR a tots els professionals de presons i dels centres de justícia juvenil i també en farà a la població reclusa. Des de l’inici de l’emergència sanitària, 62 interns i 114 funcionaris han donat positiu per coronavirus.

Ponent serà la pròxima a recuperar els vis-a-vis i hi haurà càmeres tèrmiques als accessos al centre

A la fase 2, que a la regió sanitària de Lleida podria arribar l’1 de juny, està previst que es reprengui l’entrada a les presons d’entitats col·laboradores externes de voluntariat i de les diferents confessions religioses. A la fase 3, el 15 de juny segons les previsions, els reclusos recuperaran les sortides programades i els permisos ordinaris, suspesos des del passat 14 de març.

tracking