SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per a una parella per estafar 1,2 milions simulant accidents

L'Audiència condemna a 7 anys i 9 mesos de presó l'home i a 6 anys i mig la dona || Hauran de retornar els diners a la Seguretat Social i a quatre companyies d'assegurances

El judici contra la parella es va celebrar el febrer passat a l’Audiència de Lleida.

El judici contra la parella es va celebrar el febrer passat a l’Audiència de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat per estafa agreujada un matrimoni lleidatà per simular dos accidents de trànsit per cobrar indemnitzacions de quatre companyies d’assegurances i de la Seguretat Social en un frau, que va ascendir a 1,2 milions d’euros, que és la quantitat que hauran de tornar. Concretament, el tribunal ha condemnat J.R.B., exsergent dels Bombers, a set anys i nou mesos de presó i E.R.D., exauxiliar d’infermeria, a sis anys i mig de presó. La sentència, de 60 pàgines, arriba tres mesos després de la celebració d’un judici que es va prolongar durant cinc dies. El tercer acusat, un conductor que va confessar que va percebre 600 euros per col·lidir contra el cotxe la dona, ha estat condemnat a deu mesos de presó.

El tribunal ha considerat provat, com sostenien la Fiscalia i les companyies d’assegurances, que el matrimoni va organitzar els accidents per així poder cobrar abundants indemnitzacions de les assegurances i de la Seguretat Social. Els sinistres van tenir lloc el 2010 a la Caparrella, en què l’acusat va estar implicat, i el 2015 a l’N-II entre Fraga i Seròs, amb l’acusada implicada. La principal prova que hi havia i contra la parella i que ha resultat ser clau és la declaració dels altres dos conductors. Un camioner va declarar al judici que l’exsergent de Bombers li va pagar 2.000 euros perquè xoqués contra el seu vehicle. L’altre conductor va afirmar que va percebre 600 euros per col·lidir contra el cotxe l’acusada. Els Mossos d’Esquadra van afirmar que els dos accidents van ser un muntatge. L’home ha estat condemnat per dos delictes continuats d’estafa i un delicte contra la Seguretat Social, i la dona, per un delicte continuat d’estafa i un delicte contra la Seguretat Social perquè va aconseguir la invalidesa arran del suposat frau. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

tracking