SEGRE

POLÍTICA ERC

Primera dimissió al govern de la Paeria abans de complir un any

Regina Cairol, responsable de Drets Socials, renuncia a l'acta de regidora

Cairol, segona per l’esquerra, al costat de Sandra Castro, celebren la victòria a les municipals.

Cairol, segona per l’esquerra, al costat de Sandra Castro, celebren la victòria a les municipals.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de la Paeria format per ERC, JxCat i el Comú va viure ahir la primera crisi interna al cap d’onze mesos d’haver-se constituït i just quan està a punt de complir-se el primer aniversari de les eleccions municipals en les quals el PSC va perdre el poder. Regina Cairol, regidora responsable de l’àrea de Polítiques de Drets Socials, que va ocupar el número 5 a la llista d’ERC, va renunciar a la seua acta, la qual cosa també comportarà que deixi de ser diputada provincial, segons van informar ahir a la nit diverses fonts.

Cairol ha estat diversos mesos de baixa per malaltia i de fet, quan l’equip de govern va crear un equip més reduït per portar el pes de l’acció municipal per afrontar la crisi del coronavirus, va ser Sandra Castro, edil d’Educació i també d’ERC, qui va assumir l’àrea de serveis socials. Segons algunes fonts, els seus problemes de salut serien el principal motiu de la renúncia, mentre que d’altres van apuntar que des de fa temps mantenia discrepàncies amb l’alcalde, Miquel Pueyo, i amb Sandra Castro. Així, van indicar que s’hauria sentit menystinguda després que Pueyo nomenés una coordinadora de serveis socials sense consultar-l’hi.

L’alcalde va assegurar ahir a la nit no tenir constància de la renúncia de Cairol al ser preguntat per aquest diari. Després d’assegurar que ho comprovaria i donaria una resposta, va eludir posteriorment respondre a les reiterades trucades per conèixer la seua versió.

La cadira vacant que deixa Cairol hauria de ser ocupada per la primera no elegida de la llista d’ERC, Mariama Sall, que era la número 8. Sall és assessora del gabinet d’alcaldia. En el cas que ella i el partit optessin perquè continuï com a assessora, el torn seria per a Adrià Codina, representant dels joves d’ERC, que era el 9. El tinent d’alcalde Jaume Rutllant ocuparia el seu lloc a la Diputació.

tracking