SEGRE

ESNOTICIA

Bars a la capital no obren les terrasses per falta d'espai o al tenir un aforament escàs

La limitació de seguretat que redueix al 50% les taules i exigeix separar-les dos metres dificulta a molts la reobertura || Alguns aprofiten per condicionar els seus locals a l'espera de la fase dos

Mónica i Juan, davant la terrassa tancada del bar del local social de Balàfia que regenten.

Mónica i Juan, davant la terrassa tancada del bar del local social de Balàfia que regenten.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida capital va estrenar dilluns passat, dia 18, la fase 1 del desconfinament amb només un vint per cent de les terrasses de bars obertes, segons va indicar l’ajuntament. Els locals portaven tancats des de la declaració de l’estat d’alarma al març, però moltes van optar per continuar amb la persiana abaixada, i així segueixen, malgrat poder reobrir, bàsicament per dos raons. Una és econòmica. Titulars de negocis hotelers argumenten que no els compensa complir els requisits de seguretat, que determinen que poden obrir amb un màxim del 50% de les taules i separades a una distància de 2 metres, així com amb un màxim de 10 persones per taula. La Federació d’Hostaleria també va indicar llavors que les limitacions d’ocupació provoquen que puguin atendre menys clients i, per tant, generin menys negoci.

Una altra raó és urbanística. I és que molts bars es troben situats en voreres de menys de quatre metres i per això no poden instal·lar les taules i cadires a la via pública. Com en la fase 1 només es poden obrir terrasses, no acollir clients a l’interior dels locals, han d’estar tancats a l’espera de passar a la fase 2, previsiblement l’1 de juny, per poder obrir els bars, encara que també amb limitació d’aforament.

Mentrestant, als locals que sí que han posat en marxa les seues terrasses no els falten els clients. El primer dissabte d’establiments oberts, la calorosa tarda a la capital del Segrià va ser l’excusa perfecta perquè els ciutadans omplissin les terrasses després de mesos sense poder fer-ho.

“Teníem moltes ganes de poder reunir-nos una altra vegada amb els amics” van explicar a aquest diari diversos clients d’un bar de Rovira Roure.

“Ja venia de gust sortir a prendre alguna cosa, amb el bon temps que fa, després de tants dies tancats”, va comentar una clienta d’un altre establiment de la plaça del Treball.

Per la seua part, la Guàrdia Urbana va denunciar ahir a la tarda el responsable d’un bar al comprovar que a dins hi havia onze clients. Els fets van tenir lloc a les 18.03 hores al carrer Germans Izquierdo, a la Mariola. A més, del responsable del bar, també van aixecar actes als onze clients.

També van acudir a una discoteca ubicada al polígon Neoparc perquè, pel que sembla, hi havia diverses persones a l’interior.

tracking