SEGRE

ESNOTICIA

Lleida suma 111 casos nous i un altre mort

Els nous positius de coronavirus notificats per Salut són gairebé el triple que els 41 del dia anterior i la xifra s'assembla a la del març passat || La immensa majoria es registren a les comarques del pla

Guants de plàstic tirats al carrer - L’ús habitual de guants de plàstic d’un sol ús, per prevenció davant de la pandèmia de coronavirus, provoca últimament imatges com aquesta, multitud de tirats a la via pública.

Guants de plàstic tirats al carrer - L’ús habitual de guants de plàstic d’un sol ús, per prevenció davant de la pandèmia de coronavirus, provoca últimament imatges com aquesta, multitud de tirats a la via pública.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida suma una altra víctima mortal per Covid-19 a la regió sanitària del pla, igual que el dia anterior, així com 111 positius més de coronavirus SARS-CoV-2 en el conjunt de la província, amb la qual cosa el total acumulat ascendeix ja a 2.634, segons dades notificades pel departament de Salut. Dels nous casos registrats, 102 van ser a les comarques del pla mentre que a l’Alt Pirineu i Aran només van ser nou. El nombre global de nous positius és gairebé el triple que els 41 notificats la jornada anterior i s’assembla a xifres del mes de març, en plena escalada de la pandèmia (el 28 de març hi va haver 110 casos nous, per exemple). L’Atenció Primària està efectuant des d’aquest mes proves PCR, a banda de les que es fan al laboratori de Microbiologia Clínica de l’hospital Arnau de Vilanova (més de 12.000 a pacients, sanitaris i residents de centres sociosanitaris).

A part dels positius confirmats, a la província hi ha més de deu mil casos sospitosos de persones que podrien tenir Covid-19, però a qui no s’ha practicat la prova. El concret, l’última informació del departament indica que són 10.863, dels quals 8.575 corresponen a la regió sanitària de Lleida i 2.288 a la de l’Alt Pirineu i Aran.

La bona notícia és que a Lleida es van donar 24 altes hospitalàries a persones que han superat el Covid-19, de manera que des de l’inici de la pandèmia ja s’han curat 1.141 a la província. El dia anterior Salut no va notificar cap alta al territori i les d’ahir es van donar al pla.

En el conjunt de Catalunya ja hi ha un total de 64.794 positius acumulats, confirmats amb proves PCR, dada que suposa 575 casos més que el dia anterior, així com 221.156 sospitosos. Així mateix, s’han donat un global de 36.962 altes (383 més) i les víctimes ascendeixen a 11.800, amb les 34 defuncions notificades ahir per Salut. Dels decessos totals, fins a 6.589 van ser en centres hospitalaris o sociosanitaris.

tracking