SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut a Lleida per disparar una arma de foc per amenaçar la seua parella

Els fets van tenir lloc dissabte a la matinada en un habitatge de Prat de la Riba || L'agressor va efectuar els trets a terra i ningú va resultar ferit

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida, que van fer la detenció dissabte.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida, que van fer la detenció dissabte.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir la matinada de dissabte un home per haver disparat una arma de foc per amenaçar la seua parella durant una discussió al domicili conjugal. Els fets van tenir lloc a les 5.30 hores en un habitatge situat a l’avinguda Prat de la Riba de Lleida, quan els serveis d’emergències van ser alertats que s’havien sentit trets en un domicili. A l’arribar-hi, els agents van comprovar que l’home havia disparat una arma de foc, de la qual segons les primeres investigacions tenia llicència per a port i ús, amb l’objectiu d’amenaçar la seua parella.

Fonts policials van assenyalar que els trets es van efectuar a terra i cap persona va resultar ferida. Després de prendre declaració a la víctima, els agents van arrestar l’home acusat d’un delicte d’amenaces amb arma de foc en l’àmbit de la violència de gènere. La previsió és que passi a disposició judicial en les pròximes hores al jutjat de guàrdia de Lleida.

La setmana passada, un home de 36 anys va ser detingut a Mollerussa acusat de maltractament a la seua parella després que aquesta es tirés des d’un segon pis per evitar que la continués agredint. La dona va haver de ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova, on va ingressar a l’UCI en estat molt greu. El presumpte agressor va ser posat en llibertat a l’espera de tornar a ser citat pel jutjat de violència contra la dona de Lleida. Dies abans, un altre home havia estat arrestat per clavar una brutal pallissa a la seua parella en un pis de la rambla Ferran. També la va amenaçar col·locant-li una navalla al coll.

Les denúncies per violència masclista han descendit des de l’inici de la crisi sanitària a causa del confinament, però els cossos policials i les administracions assenyalen que aquest tipus de violència ha augmentat precisament a causa de l’actual situació, per la qual cosa han incrementat el seguiment i l’atenció a les víctimes.

Des de l’inici del confinament, les denúncies per violència masclista davant de la Guàrdia Urbana han descendit un 70% i davant dels Mossos d’Esquadra, un 24% a les comarques del Segrià.

tracking