SEGRE

Els exàmens de Selectivitat es distribuiran en tres franges per evitar aglomeracions

Imatge d’arxiu de la selectivitat el juny passat al campus de Cappont de la UdL.

Imatge d’arxiu de la selectivitat el juny passat al campus de Cappont de la UdL.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió organitzadora de la prova d’accés a la universitat (PAU) ha publicat aquest dilluns els horaris definitius per als exàmens de Selectivitat a Catalunya, que se celebraran entre el 7 i 10 de juliol, amb una distribució en què es redueixen a tres franges horàries per evitar al màxim permanències innecessàries dels estudiants a les seus i impedir aglomeracions als descansos.

La nova distribució horària segrega les matèries més nombroses, tant les comunes com les de modalitat, de la fase general repartint-la en tres dies, mentre estableix tres franges d’examen al dia –anys anteriors hi havia quatre de diàries–, a les 9 hores, les 12 hores i les 15 hores, ha informat la Secretaria d’Universitats i Investigació de la Generalitat en un comunicat.

Cada dia, les dos primeres franges d’examen estan dedicades principalment a matèries de fase general i alguna d’específica, o, com succeeix el quart dia, a matèries de fase específica amb un elevat nombre d’estudiants.

El dimarts 7 serà el torn de Llengua castellana i literatura (9 hores), Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts, Matemàtiques aplicades a les ciències socials (12), Anàlisi musical, Història de l’art i Física (15 hores).

El dimecres 8 serà el torn de Llengua catalana i literatura (9 hores), Llengua estrangera (12) i Eletrotecnia, Economia de l’empresa i Literatura Catalana (15); el dijous 9 Història (9), Dibuix artístic, Llatí, Matemàtica (12), Dibuix tècnic, Història de la filosofia i Literatura castellana (15 hores).

Les proves conclouran divendres 10 amb Química, Disseny, Geografia (9 hores), Biologia, Cultura audiovisual, Grec i Tecnologia industrial (12 hores).

Els alumnes amb necessitats educatives especials s’examinaran en tribunals específics, com és habitual, amb un horari adaptat, ja que disposen de dos hores per realitzar l’examen.

Els exàmens de la PAU es realitzaran com és habitual en universitats, però també aquest any en centres de Secundaria, públics i concertats, per habilitar més seus d’examen evitant desplaçament i reduir el risc de contagi.

tracking