SEGRE

ESNOTICIA

Les vacances dels sanitaris, abans de l'octubre per si hi ha rebrot de Covid

L'ICS estabilitza 2.501 llocs de treball eventuals i reconeixerà la carrera d'interins

Ahir a l’hotel Nastasi només quedaven nou pacients.

Ahir a l’hotel Nastasi només quedaven nou pacients.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català de la Salut ha comunicat als professionals sanitaris que han de concentrar les vacances entre l’1 de juny i el 30 de setembre “en previsió d’un possible repunt de la situació d’excepcionalitat creada pel Covid-19 durant l’últim trimestre de l’any, fet que impedia el seu gaudi”, segons ha pogut saber aquest diari.

Aquesta situació perjudica metges de fora de l’Estat que habitualment programen les vacances al novembre per anar als seus països d’origen, de manera que no podran visitar les seues famílies. Asseguren que les vacances que no es facin en aquell període de temps no seran retribuïdes.

En un altre ordre, Salut ha decidit que a finals de mes el Seminari de la Seu d’Urgell deixarà d’acollir persones de la residència assistida i de la unitat sociosanitària del Sant Hospital. El 18 de març en va traslladar 18 per alliberar llits.

A l’hotel Nastasi de Lleida queden nou persones i encara que en els propers dies es quedi sense pacients romandrà en reserva per poder ser activat de nou en 24-48 hores en cas que sigui necessari.

D’altra banda, l’ICS va anunciar ahir que estabilitza 2.501 llocs de treball eventuals i que reconeixerà la carrera professional a tot el personal interí. Aquest procés no comporta un increment de plantilla sinó la millora de la qualitat de la contractació temporal i de les condicions laborals dels llocs ocupats ininterrompudament amb nomenaments temporals al no haver-hi llocs estructurals. L’ICS diu que els principals sindicats donen suport a aquesta decisió.

Així mateix, el Sindicat d’Infermeria reclama un augment de la plantilla d’infermers a les Unitats de Cures Intensives, perquè “no se superin els dos pacients per cada infermer” i oferir “millor atenció als pacients afectats per coronavirus i als que tenen altres malalties”. Assenyala que el 75% de les UCI estatals pateixen dèficit d’infermers.

tracking