SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Prohibeixen a una dona entrar a la Biblioteca Pública de Lleida per trencar una porta

Durant un any, després que la fessin fora per parlar alt pel mòbil

Vista de la façana de la Biblioteca Pública de Lleida.

Vista de la façana de la Biblioteca Pública de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial ha prohibit a una dona l’entrada durant un any a la Biblioteca Pública de Lleida després que trenqués una porta quan se li va recriminar que estava parlant pel telèfon mòbil a un volum molt elevat. D’aquesta manera, confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 2 de Lleida, que va condemnar la denunciada per un delicte de danys a una multa de 630 euros, a banda de prohibir-li l’entrada a l’edifici durant l’esmentat període d’un any. Segons la sentència, els fets van tenir lloc l’abril del 2017 quan l’acusada va entrar a la biblioteca parlant en veu alta pel mòbil.

Al ser recriminada per un dels responsables, segons la resolució, l’acusada li va contestar “vés-te’n a prendre per cul” i “marica de merda”. Davant de la seua actitud, li van dir que havia d’abandonar l’edifici, moment en què, segons la sentència, “va donar un fort cop a la porta de vidre d’acer de l’edifici”, a la qual va causar danys per valor de més de 570 euros.

La defensa va recórrer la sentència assenyalant que l’autoria no havia estat acreditada. Tanmateix, l’Audiència rebutja el recurs a l’assenyalar que els danys causats a la porta d’accés a la Biblioteca resulten acreditats pel testimoni de la directora i del vigilant de seguretat, ja que tots dos els van comprovar personalment.

Quant a la conducta de l’acusada, l’Audiència assenyala que la dona va reconèixer que, després d’entrar a l’edifici parlant per telèfon, el personal li va cridar l’atenció i la va convidar a anar-se’n, encara que va negar haver trencat la porta. Tanmateix, els testimonis constaten que l’incident va acabar d’una altra forma. El vigilant va assenyalar que l’acusada estava molt alterada i que quan li va demanar que marxés “va sortir corrents i va donar un cop a la porta”. El personal també va constatar que l’acusada va donar “cops molt forts” a la porta. Per tot plegat, l’Audiència rebutja els recursos. La sentència encara no és ferma.

Més de 580 denúncies per delictes de danys a Lleida

Els Mossos d’Esquadra van registrar durant el primer trimestre de l’any més de 580 denúncies per delictes de danys a les comarques lleidatanes, una xifra que ha experimentat un lleuger descens a causa del confinament per la crisi sanitària. Segons les dades de la policia catalana, entre el gener i el març d’aquest any s’han comptabilitzat un total de 585 denúncies per danys contra el patrimoni, enfront de les 660 del mateix període de l’any passat, la qual cosa es tradueix en un descens de l’11,3%. En els tres primers mesos de l’any, 5 persones van ser arrestades a la província de Lleida per aquest tipus de delicte, dos més que en el mateix període de l’any passat. Al seu torn, els tribunals de la província van iniciar un total de 342 causes durant l’any passat per delictes de danys, un 12,1% més que l’any anterior. Segons l’última memòria de la Fiscalia, durant el 2019 els jutjats lleidatans van dictar 58 sentències contra acusats per aquesta mena de delicte.

tracking