SEGRE

URBANISME PLANEJAMENT

Reactivació del procés per al nou POUM de Lleida després de l'estat d'alarma

Postius afirma que abans de la pandèmia ja van iniciar contactes amb l'oposició || El tripartit va frenar l'últim pla dels socialistes i va deixar en vigor l'anterior

555522_1.jpg

555522_1.jpgMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Paeria vol reactivar el procés participatiu per abordar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) una vegada finalitzi l’estat d’alarma, segons va confirmar el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius.

El POUM, que va redactar i va aprovar inicialment l’anterior govern socialista el 2018, va quedar paralitzat el setembre de l’any passat, quan el tripartit va aprovar la suspensió de llicències vigent automàticament des del 2018, de manera que va quedar automàticament vigent el pla del 1995, que va entrar en vigor el 1999. Quan els grups ara al govern eren a l’oposició, es van mostrar molt crítics amb el nou POUM i van anunciar que el frenarien si governaven.

El 2019 van aixecar la suspensió de llicències en vigor després de l’aprovació el 2018 del POUM del PSC

Postius va explicar que “just abans del confinament havíem fet una ronda de contactes amb els grups municipals de l’oposició per traslladar-los que volem començar a treballar el planejament urbanístic de la ciutat”. Va dir que a partir d’aquestes reunions pretenien constatar “en quines propostes coincidim i en quines hi ha discrepàncies, i fer aquest procés participatiu per reprendre els treballs” del POUM.

No obstant, la pandèmia del coronavirus va frenar aquesta operació. “Va venir la crisi sanitària i els grups ens van demanar alentir aquest tema perquè la prioritat era una altra, però el full de ruta de treballar-lo hi és”, va indicar, i va assegurar que “se’ls va facilitar un enllaç per accedir a la documentació i ens vam reunir”. Va remarcar que quan s’acabi l’estat d’alarma es reactivarà el procés. “Busquem que tots els treballs del POUM, en el punt en què es van quedar, siguin el màxim de participatius possible”, va assenyalar, i va apuntar que van preferir organitzar trobades físiques quan sigui possible, el lloc de reunions telemàtiques.

El PSC va presentar un recurs contra l’aixecament de la suspensió, que el govern municipal va desestimar, i va anunciar que portaria aquesta qüestió als tribunals.

tracking