SEGRE

ADMINISTRACIÓ PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Bústia ètica a la Paeria per denunciar irregularitats

Que afectin el consistori o qualsevol entitat o administració municipal || Es podrà fer anònimament, però amb proves

Imatge del logotip de la bústia ètica estrenada ahir per la Paeria.

Imatge del logotip de la bústia ètica estrenada ahir per la Paeria.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va estrenar ahir una bústia ètica perquè tots els ciutadans puguin “informar o denunciar qualsevol acció o omissió contrària als principis de bon govern o de l’ordenació jurídica” que afecti l’ajuntament o qualsevol ens o administració municipal. Així ho va definir la tinenta d’alcalde i portaveu municipal, Jordina Freixanet, que va assegurar que aquesta eina garanteix en tot moment la confidencialitat del denunciant, així com de la informació facilitada. Es podrà accedir a la bústia a través del portal www.paeria.cat/bustiaetica, que estarà gestionat per la sindicatura de greuges municipal.

“La transparència i la participació han de ser dos pilars essencials del govern”, va recalcar Freixanet, que va assegurar que totes les denúncies o consultes es respondran en un termini màxim de tres mesos. “En el cas que un ciutadà denunciï una pràctica irregular, l’instructor del cas es posarà en contacte amb el denunciant per obtenir més informació, encara que aquesta comunicació no ha de ser necessàriament obligatòria si no es vol”, va precisar la regidora de Participació, Elena Ferre. Així mateix, l’edil va recalcar que el denunciant haurà d’acompanyar la denúncia de proves i indicis probatoris i que “no s’iniciaran actuacions d’informacions que estiguin basades en rumors o falsedats notòries”.

L’aplicació la gestionarà la sindicatura de greuges i ha estat cedida pel consistori de Barcelona

La posada al punt d’aquesta bústia ètica, que ja és operativa, estava prevista per a l’abril i “va en línia amb la publicació dels pressupostos oberts de principis d’any”, va dir Ferre. Així mateix, va animar que “totes els afectats o coneixedors d’informacions relacionades amb els suposats abusos de l’Aula Municipal de Teatre ho denunciïn a través d’aquesta aplicació” (vegeu més informació a la pàgina 29).

El cost de la posada al punt de la bústia ètica ha estat zero, va assegurar Freixanet, ja que “ha estat una cessió indefinida de l’ajuntament de Barcelona que anirem millorant amb la xarxa d’ajuntaments amb aquest servei, que per ara són Barcelona, Lleida i Terrassa”.

tracking