SEGRE

CORONAVIRUS PRESONS

Els tests massius doblen el nombre de positius a la presó i ja són 21

En les dos últimes setmanes s'han detectat deu nous casos entre funcionaris i un d'un intern || Hi ha quaranta treballadors aïllats per prevenció, segons el Csif

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tests massius que s’han fet en les dos últimes setmanes a reclusos i a funcionaris del Centre Penitenciari Ponent han permès detectar el doble de positius que durant els primers dos mesos de la pandèmia. Concretament, en els últims dies han donat positiu deu funcionaris i un intern, mentre que fins al 13 de maig eren nou empleats i un reclús, segons les dades de les quals disposava ahir la conselleria de Justícia. Des del departament van recordar que “aquests positius es detecten gràcies al programa de proves massives Orfeu, que inclou proves diagnòstiques per a tots els presos i professionals”. També van afegir que “responen a l’especificitat d’un entorn residencial i professional tancat. Els funcionaris els van demanar i la iniciativa de Salut i Justícia respon a la necessitat de protegir la salut”.

Per la seua part, el sindicat Csif va explicar que s’ha ordenat que quaranta treballadors facin quarantena perquè havien treballat als mateixos espais penitenciaris que les persones que han donat positiu. Així mateix, van indicar que “durant tot aquest procés de pandèmia més de cent treballadors de Ponent han estat confinats en algun moment”.

Justícia i Salut van acordar les proves a tot el personal i a interns després de les queixes sindicals

En aquest sentit, Csif denuncia que la situació de falta de personal afecta greument els drets laborals dels treballadors, que veuen que han de realitzar hores extraordinàries i no poden gaudir dels permisos que els correspon, ja que l’administració els suspèn per necessitats del servei. El sindicat ha denunciat davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la consellera Ester Capella i el secretari de Presons, Amand Calderó, per la gestió de la crisi als centres penitenciaris catalans, com ja va informar aquest diari.

Pel que fa al segon reclús que va donar positiu, va ser un intern del mòdul tres que la setmana passada va ser traslladat a la infermeria del centre amb el company de cel·la. La cel·la ha estat desinfectada.

Finalment, els permisos de sortida no s’aplicaran fins a la fase 3. A més a més, les visites tenen algunes restriccions ja que només poden entrar dos persones als locutoris, en lloc de les quatre que podien accedir-hi habitualment. Totes les persones que vagin a visitar un pres han de passar un control de temperatura i portar mascareta.

No es podran programar els vis-a-vis si Lleida no entra a la fase 2

La presó de Lleida va reprendre dissabte passat les primeres visites de familiars a interns, que es van suspendre a mitjans de març, quan es van prohibir amb l’estat d’alarma. En canvi, els vis-a-vis íntims i visites amb fills menors es poden demorar fins a mitjans de juny perquè estan previstos per a la fase 2, a la qual és possible que Lleida no entri dilluns que ve. També des d’aquest dissabte els interns poden rebre paqueteria.

tracking