SEGRE

ESNOTICIA

Les escoles bressol privades veuen inviable obrir amb 5 nens per aula

Diuen que és econòmicament insostenible i que no poden garantir les distàncies

Les responsables de l’escola bressol privada L’Infant de Mollerussa, a l’interior del centre.

Les responsables de l’escola bressol privada L’Infant de Mollerussa, a l’interior del centre.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles bressol privades no veuen viable obrir a la fase 2 amb les limitacions que ha establert Educació, de cinc alumnes per aula, ni veuen possible mantenir nens d’un i dos anys quiets a quatre metres quadrats i separats dels companys. De fet, afirmen que algunes fins i tot estan abocades al tancament, cosa que volen evitar tant sí com no, de manera que reclamen un pla de rescat, ampliar la ràtio o l’horari, ja que només podran obrir de 9.00 a 13.00 i sense menjador. Guarderies privades de Lleida i de tot Catalunya han plasmat aquestes reivindicacions en un manifest.

Montse Cunillera, una de les sòcies de l’escola bressol L’Infant de Mollerusssa, es pregunta “com hem de pagar impostos, lloguer i despeses si només podem tenir cinc alumnes per aula?” i detalla que fins ara la ràtio de nadons de menys d’un any era de vuit, de tretze en el cas dels mitjans i vint de grans (fins a 3 anys). Creu que les guarderies no podran obrir si no s’amplia la ràtio, encara que sigui en una altra fase. “I qui som nosaltres per decidir quins nens podran venir i quins no?”, qüestiona. A més, indica que al prioritzar la higiene, “si un nen plora, primer has d’anar a rentar-te les mans, consolar-lo ràpidament i tornar a deixar-lo a la seua zona, encara que continuï plorant”. “Això no és educació ni respecte als nens”, va indicar, i va apuntar que si els nens poden anar al carrer i participar en trobades de deu persones, “per què no poden socialitzar” amb altres nens a les escoles bressol.

UGT veu “una irresponsabilitat incloure en la desescalada nens de 0 a 3 anys, ja que en aquesta primera etapa requereixen molt afecte i acompanyament emocional”. Diu que l’administració ha de ser responsable del risc de contagi.

tracking