SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

Els alumnes del col·legi Camps Elisis apliquen a casa l'aprenentatge en arquitectura

Els alumnes del col·legi Camps Elisis apliquen a casa l'aprenentatge basat en aquest àmbit || Amb l'assessorament del Col·legi d'Arquitectes

Un estudiant de cicle superior dibuixa el plànol de casa seua.

Un estudiant de cicle superior dibuixa el plànol de casa seua.ESCOLA CAMPS ELISIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que ser a casa no sigui una excusa per deixar d’aprendre. Aquest és l’objectiu que l’escola Camps Elisis s’ha fixat durant el confinament provocat per la crisi del coronavirus i que ha obligat a suspendre les classes presencials. Els seus professors estan seguint endavant amb el projecte d’ensenyament que fan en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Lleida per atansar el món de l’arquitectura als més petits. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte Magnet, que consisteix que un centre i una entitat col·laborin per elaborar un projecte educatiu conjunt.

“Tenim tres arquitectes del col·legi que ens assessoren i malgrat el confinament hem seguit endavant amb els projectes des de casa”, assenyala el director del col·legi, Jordi Porta. D’aquesta manera, els alumnes de tercer i quart de Primària estan elaborant un disseny del futur pati de l’escola, mentre que els de primer i segon fan maquetes del que seria la seua “caseta de la tranquil·litat”. Els més grans van un pas més enllà i exerceixen d’autèntics arquitectes dibuixant els plànols de casa seua. “És una manera diferent de continuar amb el projecte i fins ara està sent productiva i amena per a tothom i l’important és que els alumnes s’entretinguin i el confinament es faci més suportable”, assegura Porta. “El confinament ha servit perquè cada estudiant pugui veure l’arquitectura del seu propi domicili, cosa que enriqueix el projecte i li dóna un toc més personal”, recalca el director.

Per la seua part, el responsable de formació del Col·legi d’Arquitectes, Lluís de la Fuente, assenyala que fa dos anys que l’entitat col·labora amb el col·legi en aquest projecte. “El primer any sempre és més difícil, perquè comporta tant explicar les nostres intencions com adaptar-les a les necessitats del centre, però en aquest segon curs fins al confinament hi havia molta confluència i estem molt satisfets per com està avançant”, diu De la Fuente. Reconeix que el que més els ha sorprès aquestes últimes setmanes ha estat “com alumnes i docents s’han adaptat a les circumstàncies i als coneixements que els volíem transmetre”.

El fet que els alumnes puguin fer les classes i els treballs des de casa també ha servit “per atansar l’arquitectura al seu dia a dia i que els seus projectes siguin molt més personals i que, al seu torn, vegin el seu domicili des del punt de vista d’un arquitecte”.

A més de les classes a distància, el col·legi va publicant a la pàgina web tots els projectes que els alumnes han desenvolupat al llarg del confinament. Però no tots giren al voltant del projecte Magnet i l’arquitectura, assenyalen. Al web es poden veure també com els alumnes ensenyen a preparar els seus plats preferits o com fer un instrument amb productes reutilitzables.

tracking