SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

El CGPJ edita una guia per celebrar judicis de forma virtual amb garanties

També hi hauria públic de forma telemàtica

Vista de l’entrada principal dels Jutjats de Lleida.

Vista de l’entrada principal dels Jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial va aprovar ahir una guia amb pautes i recomanacions per a la celebració d’actuacions judicials telemàtiques. L’objectiu és conciliar l’ús preferent d’aquests mitjans tecnològics amb el ple respecte als principis i garanties que estableixen les lleis.

Una guia en la qual es marca que l’objectiu màxim és aconseguir una “sala de vistes virtual” en què totes les parts implicades en el procés puguin intervenir en un judici de forma remota. Segons explica en un comunicat el CGPJ, la guia identifica els requisits tècnics mínims que s’han de considerar per establir “un marc comú homogeni”, i recorda que les administracions prestacionals seran les encarregades d’implementar els sistemes tecnològics partint dels requeriments mínims establerts pel CGPJ perquè puguin considerar-se d’ús obligatori per a jutges i magistrats en cas que aquests optin per celebrar actes de forma telemàtica.

Preocupació en l’àmbit judicial per l’ús de plataformes comercials per celebrar els judicis

Un dels aspectes que més preocupaven associacions de Lletrats de l’Administració de Justícia era el problema de la confidencialitat dels judicis telemàtics per l’ús d’aplicacions comercials.

El CGPJ delimita que els mitjans utilitzats han d’impedir que puguin realitzar-se enregistraments dels actes. Pel que fa a l’assistència de públic, la guia detalla que si no és possible de manera presencial al jutjat, es permeti l’accés a tercers a la sessió telemàtica a través d’una clau o invitació.

Quant als mitjans de comunicació, la guia assenyala que en cas de no poder assistir a judicis de rellevància se’ls facilitarà material gràfic i audiovisual que compleixi els requisits de protecció de dades.

tracking