SEGRE

TRIBUNALS QUERELLA

Familiars d'usuaris morts per Covid-19 acusen la Llar de Sant Josep de Lleida de sis homicidis per imprudència

Familiars d'usuaris morts per Covid-19

Reunió dels familiars amb l’advocat Xavier Prats.

Reunió dels familiars amb l’advocat Xavier Prats.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis famílies d’usuaris de la Llar Sant Josep de Lleida han presentat una querella criminal conjunta davant del jutjat contra la residència després que els seus parents morissin al geriàtric víctimes de coronavirus. Acusen la residència, on almenys han mort 28 dels 93 usuaris per Covid-19, segons dades confirmades per Salut, de sis delictes d’homicidi per imprudència, un delicte continuat d’omissió del deure de socors, un delicte continuat d’atemptat contra la integritat moral, un delicte continuat contra els drets dels treballadors i els que se’n puguin derivar.

Representades pel lletrat Xavier Prats, director de Prats Advocats, les famílies ja van anunciar a començaments de març que acudirien als tribunals perquè s’investigui la residència per “nombroses negligències”, com ja va avançar SEGRE a començaments de mes. Tots els familiars coincideixen que “no es va adoptar cap tipus de mesura de prevenció i seguretat tals com l’aïllament de residents, mascaretes, guants i desinfeccions per prevenir els contagis”.

També afegeixen que “hi va haver una total falta i abandó de comunicació i informació cap els familiars, que van trucat infinites vegades a la residència sense obtenir cap informació o obtenint simples evasives”. Asseguren que “en la majoria de casos, no es va comunicar la realització de la prova de diagnòstic de coronavirus, no es va sol·licitar autorització per a això i tampoc no es va comunicar el trasllat a centres hospitalaris d’alguns residents ni es va sol·licitar autorització per fer-ho”.

Per tot això, demanen que s’investigui judicialment el cas i que estan disposats a arribar fins on faci falta perquè consideren que el centre va eludir la seua responsabilitat.

tracking