SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a Lleida per entrar al mail del seu exgendre i revelar documentació

Va admetre haver posat un anunci de contactes amb el telèfon de la víctima sense el seu consentiment || L'Audiència de Lleida li imposa un any i mig de presó

Vista de la seu dels Jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels Jutjats de Lleida al Canyeret.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home acusat de revelació de secrets per entrar sense permís a l’adreça electrònica del seu exgendre i revelar documentació reservada de la seua empresa. A més, el processat va admetre que havia publicat un anunci d’oferta de relacions sexuals gais adjuntant com a contacte el telèfon de l’exparella de la seua filla “amb l’única finalitat de fastiguejar-lo”.

El tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que va condemnar l’acusat a un any i mig de presó. La sentència considera acreditat que el 2015, sense consentiment, l’acusat va accedir al compte de correu de la víctima a l’empresa de la qual és administrador, des de la qual va enviar correus electrònics a altres empreses clients en què deia “Ens n’anem, deixem l’activitat”. També, segons la interlocutòria, va accedir a informació comptable, nòmines i factures i documents d’empreses i particulars “causant un perjudici a l’empresa” de la víctima.

L’acusat va reconèixer al judici que havia accedit al compte de correu del seu exgendre, però que ho va fer per obtenir informació de l’empresa de la qual la seua filla encara era sòcia. La defensa també va al·legar que tenia consentiment perquè havia col·laborat en l’empresa. L’Audiència considera acreditat que la conducta responia a una “hostilitat entre les parts” davant del procés de separació entre la víctima i la filla de l’acusat. I aquí inclou que fins i tot el processat va admetre haver publicat un anunci de contactes per a relacions homosexuals amb el telèfon del seu exgendre “només per fastiguejar-lo”. Els agents van poder demostrar que l’anunci va ser publicat pel processat i que havia accedit a l’email del denunciant. Per això l’Audiència el condemna, en sentència ferma, per un delicte de descobriment i revelació de dades reservades de persones jurídiques i, a més de la pena de presó, li imposa una multa de 5.400 euros.

Augmenten les denúncies per revelació de secrets a Lleida Els Mossos d’Esquadra han comptabilitzat un lleuger repunt de les denúncies presentades per descobriment i revelació de secrets a les comarques lleidatanes. Segons les últimes dades publicades per la policia catalana, entre el gener i el març d’aquest any es van registrar un total de 38 denúncies per aquest tipus de delicte contra la intimitat, cinc més que en el mateix període de l’any passat. El Codi Penal contempla penes de fins a cinc anys de presó pel delicte de revelació de secrets, que s’incrementa en els casos més greus si es fa perseguint finalitats lucratives i afecta dades personals com la ideologia, la salut o la vida sexual de la víctima. En tot l’any passat, els Mossos d’Esquadra van registrar un total de 116 denúncies per descobriment i revelació de secrets a la província.

tracking