SEGRE

El Govern preveu tenir identificats al juliol els espais fora de les escoles

Neteja dels centres per si poden obrir l’1 de juny - Els centres educatius s’hauran de netejar a fons davant la possibilitat de reobrir-los el dilluns 1 de juny, tot i que ja van ser desinfectats abans de l’inici de la preinscripció. A més, ...

Neteja dels centres per si poden obrir l’1 de juny - Els centres educatius s’hauran de netejar a fons davant la possibilitat de reobrir-los el dilluns 1 de juny, tot i que ja van ser desinfectats abans de l’inici de la preinscripció. A més, ...MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat que la premissa amb què treballa el departament és que l’educació sigui presencial al setembre, i ha explicat que preveu tenir llista al juliol la identificació d’espais fora de les escoles per poder acollir grups més reduïts. En una entrevista publicada aquest divendres a 'El Periódico de Catalunya', ha afirmat: "La premissa és que tot l’alumnat ha d’estar cada dia en el seu centre. L’educació ha de ser presencial. Ho hem d’aconseguir en tots els casos menys en els quals per qüestions concretes sigui impossible". Ha assenyalat que quan el departament parla d’educació híbrida, que combini la presencial amb la telemàtica, es refereix a cursos superiors i FP, en la qual realitzar una part en línia no generi moltes dificultats: "No ens plantegem en cap moment que la Primària sigui mixta".

Bargalló ha explicat que el departament ha començat a identificar espais fora de les escoles i "el treball hauria d’estar llest al juliol", sempre en funció de les actuals mesures sanitàries, i ha parlat ja amb alcaldes de Badalona, Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. Ha advocat per "introduir matèries respecte a la higiene i la prevenció" perquè l’alumnat sàpiga com comportar-se en societat i influeixin a casa i municipi, així com també impulsar una millor formació de caràcter digital, que inclogui famílies i docents.

Preguntat sobre l’impacte que pot tenir la pandèmia en el pressupost d’Educació, ha dit que serà necessari redefinir-ho en part però que "no es tocarà cap partida essencial ni s’apostarà per cap retallada".

Respecte a l’obertura amb restriccions a partir de l’1 de juny en els centres educatius que estiguin en fase 2, Bargalló ha dit que aconseguirà totes les condicions sanitàries, i ha subratllat que l’escola "ha de donar una resposta ferm d’estar al servei de la societat" per poder reclamar al setembre que la societat estigui al seu costat.

tracking