SEGRE

ENSENYAMENT PRIVAT

L'Església demana renovar el concert a escoles que segreguen per sexe

Els bisbes catalans reclamen a Educació que rectifiqui la decisió de retirar-lo

Una reunió anterior dels bisbes catalans.

Una reunió anterior dels bisbes catalans.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bisbes catalans han demanat a la conselleria d’Educació de la Generalitat que “reconsideri” la decisió de no renovar el concert a les escoles que diferencien per sexe, segons va informar ahir la Conferència Episcopal Tarraconense (CET). En un comunicat, va indicar que en la reunió telemàtica celebrada dimarts passat, els bisbes van veure amb “preocupació” la decisió del Govern català, que divendres passat va publicar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que denegava provisionalment la renovació d’unitats concertades de Primària a onze escoles catalanes que segreguen per sexe, però els va concedir un any de pròrroga. Tal com va publicar aquest diari, dos dels centres afectats són l’Arabell i el Terraferma, la titular del qual és Institució Lleida, vinculada a l’Opus Dei.

Els bisbes catalans han expressat a Educació el desig que sigui “respectada la llibertat d’educació i el dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fills”. Per això, li han demanat que consideri l’escola concertada com a part del Servei d’Educació de Catalunya, tal com indica la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

La Generalitat argumenta que aquests centres incompleixen la coeducació mixta, que és bàsica

La resolució publicada al DOGC per la conselleria assenyala que aquestes onze escoles catalanes “no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta, que ha de ser objecte d’atenció preferent”.

Precisament, aquesta decisió es basa en l’aplicació de la LEC i també de la llei Orgànica d’Educació estatal, que disposa que els centres que segreguen per sexe han d’exposar en el seu projecte les raons educatives de l’elecció d’aquest sistema i les mesures acadèmiques a desenvolupar per afavorir la igualtat. No obstant, els concedeix un any de pròrroga, per evitar “el greu perjudici per a les famílies” que representaria que els centres no estiguessin concertats ja el curs que ve. Després de fer-se pública aquesta resolució, Institució Lleida va destacar que la conselleria no ha tingut en compte la documentació que va presentar en el termini fixat.

tracking