SEGRE

DEFUNCIONS DIÀRIES A LLEIDA PER COVID-19MARÇABRILMAIGLLEIDACATALUNYAEVOLUCIÓ DEL COVID-19 A LLEIDA

Augmenten els nous contagis al pla de Lleida a l'aflorar positius dels últims dies

Salut va notificar ahir 50 casos a la província, 48 dels quals a la regió sanitària de Lleida, a l'obtenir resultats de proves practicades durant la setmana || Un altre mort i dos altes hospitalàries

Professionals d'un CAP de Girona extraient mostres per a la prova PCR.

Professionals d'un CAP de Girona extraient mostres per a la prova PCR.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va notificar ahir 50 nous contagis de Covid-19 a Lleida, 48 dels quals al pla davant els 18 i 19 que s’havien registrat durant les dos jornades anteriors. No obstant, la delegada de Salut, Divina Farreny, va afirmar que aquesta xifra correspon a resultats positius de proves PCR practicades durant la setmana, no estrictament a casos nous d’ahir, i va puntualitzar que per aquesta raó efectuen la comparativa de casos per setmanes. En tot cas, la regió de Lleida ja arriba als 2.530 afectats i l’Alt Pirineu i Aran, amb els 2 que es van comunicar ahir, 405. A tot Lleida, els afectats des de l’inici de la pandèmia són 2.935.

Ferreny va indicar que el nombre d’ingressats per coronavirus a Lleida ha augmentat de 27 a 30 i que 9 persones continuen a l’UCI, de manera que va instar la ciutadania a no relaxar les mesures de protecció i d’aquesta manera frenar els contagis. El departament té controlades al voltant d’un miler de persones que han tingut contacte amb els contagiats a la festa d’aniversari, una residència, firmes agroalimentàries i personal sanitari, un repunt de casos que impedeix a Lleida passar a la fase 2 de desconfinament avui dilluns.

El departament atribueix part de l’augment als contactes dels infectats al repunt

Per poder avançar de fase el pròxim dia 8, Salut argumentarà la capacitat de diagnòstic de Lleida, on s’estan efectuant moltes PCR a l’Atenció Primària, “que dectecta molts casos”, va dir Ferreny. Va afegir que “això és bo perquè es poden aïllar i evitar que s’iniciïn més cadenes” de contagi. Salut també va reportar una nova defunció al pla, amb la qual cosa són 205, que afegides a les 30 de les comarques de muntanya dóna un total de 235. A l’Alt Pirineu i Aran no hi ha morts per Covid-19 des de mitjans d’abril. Així mateix, va informar de 1.182 persones curades des de l’inici de la pandèmia, al sumar les dos altes hospitalàries comunicades ahir.

tracking