SEGRE

LLEIDA

El pavelló de la Fira de Lleida per a sensesostre i temporers obre amb 150 llocs i rebuig veïnal

L'associació de Cappont creu que “els Camps Elisis no són l'espai adequat” i ho veu “una imposició” || Fruita Amb Justícia Social denuncia la privatització del servei i l'ajuntament ho nega

Les hamaques que la Paeria ha instal·lat perquè pernoctin els temporers al pavelló 3 de la Fira.

Les hamaques que la Paeria ha instal·lat perquè pernoctin els temporers al pavelló 3 de la Fira.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va obrir ahir el pavelló 3 de la Fira de Lleida als Camps Elisis com a oficina d’atenció per a temporers sense allotjament i persones sense sostre que busquen feina. Funcionarà fins al 13 de setembre i oferirà allotjament, menjar, taquilla, dutxes i assessorament laboral a tot aquell que vingui a la campanya de la fruita, tingui feina o no. La ubicació d’aquest servei en aquest pavelló, que ja es va utilitzar fa dos anys per al mateix objectiu per l’anterior equip de govern, genera el rebuig de l’associació de veïns de Cappont, a l’entendre que el lloc “no és l’adequat” i que ha estat una “imposició” de la Paeria.

El pavelló té capacitat per a 150 persones. Cada una podrà pernoctar set dies seguits i tres més de forma intermitent, segons la coordinadora de Serveis Socials, Gemma Domingo. Va recordar que “aquest és un allotjament d’emergència” i que les 68 persones sense sostre que fins ara dormien al pavelló Agnès Gregori seran traslladades a la Fira. El regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, va indicar que des d’avui [per ahir] els productors de fruita del municipi hauran d’omplir un formulari al web de la Paeria perquè consti quants empleats han contractat per a la campanya de la fruita i on estan allotjats. D’altra banda, Sandra Castro, edil d’Educació i que durant l’estat d’alarma s’encarrega de Serveis Socials, va dir que el pavelló 3 de la Fira “és l’espai que ens permetia acollir més gent”.

La plataforma Fruita Amb Justícia Social va denunciar que la Paeria ha privatitzat aquest servei adjudicant-lo “sense concurs públic” a l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu. Castro ho va negar rotundament. “No s’ha privatitzat, els costos els assumeix la Paeria i tenim vint persones treballant, de les quals només dos i una altra a mitja jornada són de l’entitat que anomenen.” El pressupost del dispositiu ascendeix a 295.000 euros, 70.000 dels quals els aporta la Diputació.

Per la seua part, la presidenta veïnal de Cappont, Veni Ros, va criticar la ubicació de l’oficina. “Ens en vam assabentar per la premsa i l’any passat ja vam dir que els Camps Elisis no eren un lloc adequat i vam proposar que habilitessin l’antic convent de les Josefines, que és de la Paeria”, va dir Ros. “No se’ns ha escoltat i és una imposició que vinguin als Camps Elisis”, va afegir. El regidor del barri, Ignasi Amor, va lamentar aquestes declaracions. “Va ser de les primeres persones a qui vam avisar del dispositiu, i malgrat entendre les queixes hem de ser solidaris.” D’altra banda, ahir l’alcalde, Miquel Pueyo, va valorar la tasca d’Arrels i Càritas en l’atenció als temporers.

El Barri Antic portarà davant del jutge la gestió de Paeria i Govern

Representants veïnals del Centre Històric de l’entitat Som Veïns i la Plataforma del Pla de l’Aigüa, a l’espera que pugui unir-s’hi l’associació de Jaume I, la de comerciants i la de la plaça l’Ereta, van acordar ahir denunciar davant dels tribunals la Paeria i el Govern de la Generalitat “per haver incomplert les mesures del BOE per evitar el contagi del Covid al barri i haver permès la convivència i pernoctació de fins a dos-centes persones als carrers, fet que posa en situació de risc els veïns”.

El portaveu de la Plataforma del Pla de l’Aigua, Josep Maria Muñoz, va explicar que “estem farts de tants anys sent invisibles per a la Paeria davant la delinqüència, tràfic de drogues, prostitució i incivisme, situació que ara s’ha agreujat amb el coronavirus”. Muñoz va dir que molts veïns tenen por de sortir al carrer “per si hi ha persones portadores del virus” i va denunciar que “ahir hi havia cues de gent entre els carrers Tallada i Panera perquè la Paeria ha habilitat dos punts de recollida de menjar, la qual cosa suma més serveis al barri”. Els participants en la reunió van convocar una concentració divendres a la rambla d’Aragó, a la confluència amb la plaça Cervantes i Balmes, “per mostrar la nostra indignació”. L’entitat de Jaume I també hi participarà.

Les hamaques que la Paeria ha instal·lat perquè pernoctin els temporers al pavelló 3 de la Fira.

Les hamaques que la Paeria ha instal·lat perquè pernoctin els temporers al pavelló 3 de la Fira.AMADO FORROLLA

Les hamaques que la Paeria ha instal·lat perquè pernoctin els temporers al pavelló 3 de la Fira.

Les hamaques que la Paeria ha instal·lat perquè pernoctin els temporers al pavelló 3 de la Fira.AMADO FORROLLA

tracking