SEGRE

ESNOTICIA

L'ajuntament de Lleida s'avança en la celebració de casaments tot i no estar permeses en fase 1

És quan el Govern permet les cerimònies

Vista d’una cerimònia nupcial celebrada dissabte a la Paeria, de les primeres de la desescalada.

Vista d’una cerimònia nupcial celebrada dissabte a la Paeria, de les primeres de la desescalada.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va reprendre el cap de setmana passat la celebració de casaments civils, després de més de dos mesos de paralització per la crisi del coronavirus, malgrat que no estan permeses en fase 1. Segons el ministeri, “les cerimònies nupcials es contemplen a la fase 2 com a activitat especialment regulada i, si s’estan produint casaments civils o religiosos, seran conforme a la regla general d’activitats de culte, amb grups de fins a deu persones a l’exterior i terrasses”. El text del Govern destaca que “indubtablement no tindran un tractament especial com es fa en fase 2”.

Com ja va publicar aquest diari diumenge, el consistori només permet un màxim de vuit assistents, que han de portar màscares durant tota la cerimònia. Dissabte, els regidors Elena Ferre i Ignasi Amor van oficiar els tres primers casaments des de l’inici del desconfinament a la capital del Segrià. Al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicat el dissabte 16 de maig, el Govern assenyalava que s’autoritzaven les cerimònies nupcials als territoris que entressin a la fase 2 amb una sèrie de limitacions.

La Paeria va celebrar dissabte passat les primeres tres cerimònies des de l’inici de l’estat d’alarma

D’aquesta manera, en aquesta fase de la desescalada, es podran celebrar els casaments a l’interior o a l’exterior amb la meitat de l’aforament. En el cas de l’interior, no es podran superar els cinquanta convidats i, a l’exterior, fins a cent persones. També s’haurà de complir amb les mesures d’higiene, rentat de mans i l’ús recomanat de mascaretes. L’estat d’alarma va obligar desenes de parelles a retardar el seu casament.

Preguntada per aquest diari sobre si les cerimònies del cap de setmana eren excepcions permeses per la llei, la Paeria no en va facilitar cap versió.

tracking