SEGRE

Demanen penjar la bandera LGTBI a la Paeria de Lleida per la sentència del Suprem

Prohibeix les no oficials en balcons

Bandera multicolor al balcó de l’ajuntament de les Borges i façana de la Paeria de Lleida il·luminada amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Bandera multicolor al balcó de l’ajuntament de les Borges i façana de la Paeria de Lleida il·luminada amb els colors de l’arc de Sant Martí.AYUNTAMIENTO DE LES BORGES BLANQUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Colors de Ponent va demanar ahir a la Paeria i a la resta d’ajuntaments de les comarques lleidatanes penjar la bandera LGTBI als balcons dels consistoris el proper 28 de juny, Dia Mundial de l’Alliberament LGTBI, com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem, que prohibeix a les administracions públiques exhibir banderes no oficials. Segons l’entitat, la resolució judicial és contrària als drets ciutadans de la llibertat d’expressió i de l’autonomia dels ajuntaments.

La Sala III del Suprem va dictar dilluns una sentència en la qual determina que no és compatible ni amb la Constitució ni amb el marc legal vigent la col·locació de banderes no oficials a l’exterior dels edificis públics, encara que sigui de forma ocasional.

D’aquesta forma, va anul· lar un acord de l’ajuntament de Tenerife que va acordar exhibir a la seu una bandera independentista.

tracking