SEGRE

L'alcalde de Lleida demana a l'Estat que regularitzi temporalment sense papers que arriben per treballar a la fruita

Proposa als grups municipals adreçar una carta conjunta a Cunillera i el PSC l'acusa de "defugir" les responsabilitats

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la reunió telemàtica de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la reunió telemàtica de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme.Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, demanarà al govern de l'Estat que regularitzi de manera temporal la situació de les persones sense papers que arriben a Lleida per treballar en la campanya de la fruita. El paer en cap ha proposat a tots els grups municipals de l'Ajuntament de Lleida que es redacti una carta conjunta per adreçar-la a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar-ho. La proposta s'ha fet en la reunió de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme que s'ha fet aquest dimecres de manera telemàtica. El PSC ha acusat el govern de la Paeria de "defugir" les seves responsabilitats en la gestió dels temporers.

Comença la redacció del Pla de Civisme i Convivència

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat la redacció del Pla de Civisme i Convivència amb la posada en marxa de la primera enquesta sobre la matèria, en què hi participen 40 experts. Aquest pla analitzarà els elements que configuren la convivència a Lleida i estudiarà les seves febleses, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats. A partir d'aquí, es redactarà un informe sobre les percepcions de la convivència a la ciutat, on s'indicaran les futures actuacions.

Prop de 24.000 comprovacions de la Guàrdia Urbana

En la comissió d'aquest dimecres, Pueyo ha posat en valor el treball realitzat per la Guàrdia Urbana en l'emergència sanitària. Així, ja informat que des de la declaració de l'estat d'alarma, la policia local ha fet 222 comprovacions en establiments públics i ha imposat 22 sancions. Pel que fa a persones, les comprovacions efectuades han estat 2.864, les denúncies 1.938, les imputacions 21 i les detencions 11. En el cas dels vehicles, el nombre de comprovacions fetes ha estat de 20.751.

Voluntariat de Protecció Civil

També s'ha informat que el departament de Protecció Civil de la Paeria ha coordinat l'actuació dels seus voluntaris en el Banc dels Aliments, el Mercat de Fruites i Verdures, en la distribució de mascaretes i en les proves PCR als temporers, entre altres. En total, han fet 222 serveis i 1.741 hores de voluntariat.

Crítiques del PSC a la gestió de la Paeria

La regidora socialista, Cristina Morón, que ha assistit a la Comissió de Seguretat i Civisme, ha lamentat que, un cop més, l'alcalde es "desdiu" de la seva responsabilitat i "opta per culpar, en aquest cas, al govern de l'Estat de deixar sol al consistori en la gestió de persones temporeres". Un fet que, segons Morón, "amaga un problema de gestió d'equipaments, de comunicació i de presa de decisions per part del govern de la Paeria". La regidora ha insistit que "calen molts esforços per tal d'abordar el problema i deixar de repartir culpabilitats".

El grup municipal socialista també ha fet memòria al govern de la Paeria que fa un any va fer una roda de premsa amb la presència del Conseller de Treball i la Consellera d'Agricultura en què van assegurar que "el problema dels temporers estaria resolt per a aquesta campanya" però "no ha estat així". Des del PSC consideren que "la mala gestió que està duent a terme la Paeria fa que s'estigui creant una "mala imatge" de la ciutat, sobretot en els àmbits agrari i del sector de l'hostaleria.

tracking