SEGRE

La Generalitat estudia contractar "milers de professors"

L’objectiu és "triplicar les aules" al setembre

Els primers alumnes a l’institut de Vielha després del tancament per la crisi sanitària del coronavirus.

Els primers alumnes a l’institut de Vielha després del tancament per la crisi sanitària del coronavirus.L. RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres que el Govern estudia contractar a "milers de professors" perquè el pròxim curs escolar es pugui iniciar amb "tots els alumnes" i amb totes les mesures de seguretat davant de la pandèmia de coronavirus. En declaracions a Catalunya Ràdio, Torra ha destacat que, si en plena emergència sanitària va caldre "triplicar les UCI", de cara al curs 2020-2021 que arrenca al setembre caldria "triplicar les aules".

Això implicarà, ha subratllat, "contractar personal" per al pròxim curs, en concret "caldrà contractar milers de professors", i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja va posar xifres sobre la taula en la reunió d’ahir del Govern. Caldrà fer un "esforç de país monumental", no només per contractar més professors sinó també per buscar nous espais, com "centres cívics o biblioteques", que puguin utilitzar-se com a aules.

La recerca d’espais, ha explicat, caldrà fer-la d’acord amb el món local, perquè "molts equipaments són dels ajuntaments".

tracking