SEGRE

ESNOTICIA

Salut notifica 0 contagis i morts a Lleida i al cap de poques hores diu que n'hi ha 15 i 1

El balanç diari de Salut d'ahir al migdia, corresponent a dilluns, va notificar que a Lleida no hi havia cap nou mort ni contagi. Tanmateix, hores després, fonts del departament van rectificar les dades i van informar que sí que es van registrar 15 contagis més i un difunt, i van apuntar que “potser les dades no es van carregar” a l'estadística global.

En defensa de la sanitat pública - Desenes de persones es van concentrar ahir a Lleida i diverses localitats (vegeu més informació a la pàgina 7) per revindicar una “sanitat 100% pública lliure del negoci després que la pandèmia hagi demos ...

En defensa de la sanitat pública - Desenes de persones es van concentrar ahir a Lleida i diverses localitats (vegeu més informació a la pàgina 7) per revindicar una “sanitat 100% pública lliure del negoci després que la pandèmia hagi demos ...AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va informar ahir al matí en el balanç diari corresponent al dilluns 1 de juny que no hi havia cap nou cas de SARS-CoV-2 per primera vegada a Lleida des de l’inici de la pandèmia, així com cap difunt ni altes hospitalàries. Tanmateix, hores després fonts del departament van explicar que dilluns sí que es van registrar quinze positius més, que una persona va perdre la vida per coronavirus i que es van donar tres altes a la regió sanitària de Lleida, ja que a la de l’Alt Pirineu i Aran sí que no hi va haver cap canvi. Les mateixes fonts van atribuir aquesta diferència al fet que “potser no es van carregar les dades” a l’estadística global, “ja que aquestes corresponen a una actualització de les 6.00 del matí”.

La persona que va morir dilluns era del pla de Lleida, que des de dijous no havia registrat cap defunció. Ara, els òbits causats per la pandèmia a la província s’eleven a 236. Pel que respecta a la xifra de casos confirmats, el total és de 2.981, dels quals 2.576 corresponen al pla i 405 al Pirineu. Els quinze nous contagiats són la meitat dels de diumenge (31), mentre que dissabte van ser 48.

S’ha de recordar que Salut ha proposat que la regió sanitària de Lleida passi a la fase 2 dilluns, sempre que els contagis no augmentin, després de prorrogar la fase 1 set dies més al detectar-se diversos brots. I és que segons el departament, entre el 21 i el 27 de maig es van registrar 170 casos. Tot i així, els ingressats continuen a la baixa, amb un total de 22, dels quals set són a l’UCI, i Salut va indicar que desconeixia si la calor influeix que hi hagi menys casos greus.

Respecte als brots a Lleida, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va afirmar que estan “molt localitzats” i que les autoritats sanitàries tenen “sota control” la situació. De fet, fonts de Salut van manifestar també que “els casos es detecten molt aviat, la qual cosa permet controlar-los abans”.

Així mateix, la delegada de Salut, Divina Farreny, va assegurar que en el cas que Lleida no acabés passant a la fase 2, el seu equip valorarà la possibilitat de plantejar “microconfinaments”. “Ho haurem d’estudiar, està clar que aquí hi ha una zona molt poblada, molt metropolitana, que és Lleida ciutat, i que és molt difícil de microconfinar”, va assenyalar.

Balanços sense difunts en 24 hores a Catalunya i Espanya

El balanç de Salut corresponent a dilluns passat a Catalunya va confirmar nou morts més, però va precisar que cap d’ells va morir en les últimes 24 hores, sinó en dies anteriors, mentre que es van registrar 23 positius més (aquesta estadística no inclou les dades de Lleida al no introduir-se en el balanç). Així, el total de defuncions és de 12.289, i el de contagiats, 67.083. A nivell estatal, el ministeri de Sanitat tampoc va informar de cap defunció per coronavirus per segona jornada consecutiva i va mantenir el total d’òbits en 27.127.

En relació amb el nombre de positius confirmats, el ministeri els xifra en 239.932, que són 304 més que dilluns, 137 diagnosticats en les últimes vint-i-quatre hores.

tracking