SEGRE

ESNOTICIA

La pandèmia ha obligat a suspendre 303 judicis penals a Lleida, nou a l'Audiència

Avui es reprenen els terminis processals i ja es poden celebrar aquelles vistes que estaven assenyalades abans de la crisi || Accés limitat, desinfeccions i mascaretes, algunes de les mesures de prevenció

El jutjat Penal 3 s’han suspès 83 judicis.

El jutjat Penal 3 s’han suspès 83 judicis.A.G. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia ha obligat a suspendre, fins a finals de la setmana, un total de 303 judicis penals als jutjats de Lleida. Aquesta xifra la va donar a conèixer ahir la presidenta de l’Audiència de Lleida, Lucía Jiménez, durant una roda de premsa telemàtica per fer balanç d’aquests gairebé tres mesos als jutjats de la província i de la previsió per a les pròximes setmanes, tenint en compte que avui s’aixeca la suspensió de terminis processals, fet que ha de suposar una tornada a la normalitat.

Concretament, s’han suspès nou judicis a l’Audiència, que acull els casos més greus, noranta al jutjat penal 1, 121 al número 2 i 83 al número 3. Tanmateix, la presidenta va recordar que “s’han celebrat judicis urgents com els de persones empresonades o els de violència domèstica”.

Un jutge i catorze funcionaris han estat de baixa al donar positiu o estar en quarantena

El principal objectiu ara és, segons Jiménez, “reprogramar l’acumulació de procediments i assumir l’increment de litigis que es donaran per la crisi als jutjats socials o al contenciós administratiu”.

Actualment, a l’Administració de Justícia s’està a la fase 2 de la desescalada, amb aproximadament un 70 per cent de la plantilla activa, i dimarts que ve (dia 9) s’entrarà a la fase 3 amb el cent per cent del personal. Malgrat l’acumulació de causes, la presidenta veu difícil que se celebrin judicis a l’agost per la dificultat que hi puguin participar totes les parts. Jiménez, així mateix, va explicar les principals mesures per evitar contagis com la de limitació d’accés a persones amb citació prèvia i professionals, la desinfecció entre judicis i l’obligatorietat de portar mascaretes, com va informar aquest diari.

Pel que a l’afectació per coronavirus, Jiménez va assenyalar que el primer afectat va ser el jutge d’instrucció 4 de Lleida i set funcionaris van estar en quarantena i també es va donar la baixa a dos treballadors de la Fiscalia, tres tramitadors dels jutjats del Canyeret, un altre a Balaguer i un gestor a Vielha. Tots ells ja tornen a estar operatius.

El jutjat Penal 3 s’han suspès 83 judicis.

El jutjat Penal 3 s’han suspès 83 judicis.A.G. B.

tracking