SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Acusen un jove de les Borges Blanques d'abusos sexuals a quatre noies

Detingut pels Mossos dimecres i ahir va quedar lliure amb càrrecs després de declarar al jutge || Li prohibeixen atansar-se a les víctimes, que són del seu entorn

Imatge de la comissaria dels Mossos de les Borges.

Imatge de la comissaria dels Mossos de les Borges.MOSSOS D’ESQUADRA

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat un jove de 19 anys de les Borges Blanques acusat d’abusar sexualment en els últims mesos d’almenys quatre noies que formen part del seu cercle d’amistats, segons ha pogut saber aquest diari. El jove va quedar en llibertat amb càrrecs ahir a la tarda després de passar a disposició judicial com a presumpte autor de quatre delictes d’abusos sexuals. El jutge li va imposar quatre ordres d’allunyament respecte a les denunciants.

La investigació policial es va iniciar mesos enrere després que diverses joves de les Borges denunciessin que havien patit tocaments per part d’un jove. Els fets haurien tingut lloc coincidint amb celebracions a la localitat com la Fira de l’Oli i el Carnaval, segons van explicar fonts solvents a SEGRE. La policia va iniciar una investigació en la qual va prendre declaració a les suposades víctimes, que van corroborar els presumptes abusos i van coincidir en la manera d’actuar de l’autor. Finalment, aquest dimecres van procedir a la detenció del jove. Totes les víctimes formen part del cercle pròxim.

Els suposats abusos van tenir lloc durant celebracions com la Fira de l’Oli i el Carnaval

Les comarques de Lleida van comptabilitzar l’any passat una quinzena de denúncies al mes per delictes sexuals, i tancaven l’any 2019 amb un nou repunt. Segons les dades publicades pels Mossos d’Esquadra, es van registrar 180 denúncies per aquest tipus de delictes a la província de Lleida l’any passat, la qual cosa indica un augment del 19% respecte al 2018.

D’aquestes xifres destaca l’increment dels casos coneguts per la policia catalana d’atacs sexuals en què les víctimes han patit violència i intimidació. D’aquests casos, se’n van denunciar 62, la qual cosa representa tres de cada deu denúncies per aquests delictes, amb un increment del 32% respecte al 2018. Així mateix, van rebre 112 denúncies per abusos sexuals davant les 95 d’un any abans.

Un altre jove va ser empresonat per una onada d’atacs a Lleida

Un veí de Lleida de 24 anys va ingressar el mes de gener a la presó acusat de cometre quatre atacs sexuals a noies, entre elles dos nenes, una de 12 anys, en ple carrer. Els Mossos d’Esquadra el van detenir com a presumpte autor d’un delicte d’agressió sexual sense accés carnal i tres delictes d’abusos sexuals, però creuen que seria l’autor de quatre atacs més “perquè seria un delinqüent molt actiu”. El primer cas que li atribueixen és del desembre del 2018, amb el qual van començar la investigació, però consideren que portava actuant des de molt abans. Un dels pitjors problemes amb què s’han trobat els investigadors és la identificació per part de les víctimes perquè l’agressor els atacava per l’esquena i els tapava la cara. A més, es cobria amb una gorra o una caputxa.

tracking