SEGRE

L'ajuntament de Lleida reobre catorze escoles bressol, museus i el cementiri amb la fase 2

També l'Aula de Teatre, l'Escola d'Art i les oficines d'atenció al públic de Drets Civils, Turisme i Consum

Imatge d’arxiu del cementiri de Lleida.

Imatge d’arxiu del cementiri de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Lleida té previst ampliar l'obertura de serveis municipals amb la relaxació de les mesures de confinament per l'entrada de la regió sanitària de Lleida a la fase 2, prevista per aquest dilluns, 8 de juny, segons s’ha informat avui en la reunió del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal), que ha presidit el paer en cap, Miquel Pueyo.

En l'àmbit educatiu està prevista la reobertura de catorze escoles bressol, totes excepte les de Germans Grimm, Bordeta, Magraners i Llívia, que es mantindran tancades per manca de famílies interessades en la seva reobertura. El seu horari serà de 8 a 12 h i de 15 a 17 h sense servei de menjador, tot i que cada escola obre en franges d'horari diferent, en funció de les necessitats de les famílies.

També tornaran a estar obertes al públic a partir del dia 8 l'Escola de Música i Conservatori Municipal, per tal de preparar les proves d'accés; l'Aula Municipal de Teatre, per a alumnat de segon del cicle formatiu i proves d'accés; i l'Escola d'Art Municipal, per a alumnat de segon i proves d'accés.

En l'àmbit cultural, torna l'activitat als museus, amb l'obertura al públic del Museu d'Art Jaume Morera, Centre d'Art la Panera, Museu de l'Aigua, Museu de l'Automoció Roda Roda i la Casa dels Gegants.

Pel que fa als equipaments esportius, amb l'inici de la fase 2 s'obriran els pavellons Onze de Setembre i Barris Nord, perquè els clubs puguin fer ús de les oficines.

Quant a la regidoria de Drets Socials, dilluns es produirà l'obertura de les ciberaules i dels serveis d'intervenció socioeducativa (SIS) amb aforament limitat.

Altres serveis amb atenció al públic que passaran a prestar servei presencial són els de Drets Civils: el Servei d'Acollida Municipal (SAM), el Servei d'Atenció Integral (SAI) i l'Oficina de Drets Humans (ODH), així com el Casal de la Dona/Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones, tots ells amb cita prèvia. També funcionaran l'oficina d'informació de Turisme de Lleida i l'Oficina Municipal d'Informació a les persones Consumidores, mentre que l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) tornarà al seu horari habitual, amb obertura dues tardes a la setmana.

Reobre el cementiri

Amb l'entrada en fase 2, la Paeria també reobrirà el cementiri per a les visites de persones que volen dipositar flors o honrar la memòria dels seus difunts. A més, es redueixen les restriccions a l'assistència de persones als funerals. En fase 1 es fixava un màxim de 15 persones entre familiars, acompanyants i el ministre del culte, xifra que s'ampliarà a 25 persones en la nova fase 2.

Les persones que accedeixin al cementiri municipal hauran de complir les recomanacions de les autoritats sanitàries per tal de protegir la ciutadania en general i en particular els familiars dels difunts i el personal del mateix cementiri. Uns cartells situats a l'entrada informaran de la necessitat complir les mesures de seguretat i prevenció durant la seva estada en el recinte, com són anar proveïts de mascareta i guants, respectar la distància mínima de seguretat de dos metres, evitar el contacte físic amb altres persones i rentar-se les mans amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques.

tracking