SEGRE

ESNOTICIA

Salut demana a l'Estat que Lleida passi a la fase 2 al disminuir els contagis

La Generalitat va demanar ahir a l'Estat que la regió sanitària de Lleida passi finalment a la fase 2 de desconfinament al registrar un descens en els contagis. La setmana passada es va quedar a la 1 al detectar un repunt de positius. No obstant, Salut insta a seguir extremant la vigilància a Lleida ciutat, el Baix Segrià i la Segarra.

© Torna la premsa a bars, hotels i restaurants

© Torna la premsa a bars, hotels i restaurantsMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va confirmar ahir al ministeri de Sanitat la proposta que la regió sanitària de Lleida passi finalment a la fase 2 de la desescalada dilluns de la setmana que ve per la “bona evolució”, una setmana més tard del previst inicialment després que l’Estat deixés Lleida a la fase 1 a petició de la Generalitat al detectar un repunt de casos de Covid-19. Aquesta decisió va provocar la indignació d’empresaris i hotelers, que van denunciar el risc per a l’economia i van criticar la poca contundència dels polítics de Lleida per reclamar el pas de fase.

Dilluns passat, Salut ja va plantejar la possibilitat que el pla de Lleida avancés a la fase 2 el dia 8, però sempre condicionat al fet que no continuessin augmentant els contagis, mentre que per a l’àrea de Barcelona va proposar l’accés directament, sense condicions. L’Alt Pirineu i Aran ja són a la fase 2 des del passat 25 de maig i dilluns vinent arribarà a la 3, com proposa la Generalitat, de manera que les dos regions sanitàries en les quals està dividida la província continuaran estant desincronitzades. La comarca del Solsonès, circumscrita a la Catalunya Central, també està ja a fase 2, així com Torà i Biosca.

Subratlla la necessitat de continuar extremant el control a Lleida ciutat, el Baix Segrià i la Segarra

Salut argumenta que s’ha registrat una disminució dels contagis a la regió sanitària de Lleida, que han passat de 38,4 per cada 100.000 habitants la setmana del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. A més, destaca que les cadenes de transmissió estan identificades i s’està fent un seguiment de tots els contactes.

Tanmateix, subratlla la necessitat de continuar extremant la vigilància a la ciutat de Lleida, el Baix Segrià i la Segarra, i reforçant les mesures de control de l’epidèmia en escorxadors o en els col·lectius de temporers que s’han desplaçat a aquestes zones.

tracking