SEGRE

ESNOTICIA

Tots els confinats a Seròs, sense símptomes

L'alcalde destaca que la cinquantena de temporers aïllats després de donar positiu un company estan “en perfecte estat” || Registrats 30 positius al pla i 4 al Pirineu en una altra jornada sense morts

Imatge d’arxiu d’un test serològic en una residència de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un test serològic en una residència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de temporers de Seròs seguien ahir confinats a l’allotjament de l’empresa per a la qual treballen a l’espera que se’ls facin els tests PCR després que un dels seus companys donés dimecres positiu per Covid-19 i fos traslladat a Lleida (vegeu SEGRE d’ahir). L’alcalde del municipi, Josep Antoni Romia, va explicar que “tots es troben en perfecte estat i cap d’ells no ha presentat símptomes. Ara esperem que els tests es puguin fer com més aviat millor perquè ja porten gairebé tres dies confinats”. El temporer que va donar positiu era asimptomàtic i va ser aïllat, abans del seu trasllat a la capital del Segrià, a l’alberg municipal. Pel que fa als confinats, estan allotjats als afores del nucli urbà sense tenir contacte amb la resta de la població.

D’altra banda, l’estadística diària de Salut, corresponent a dimecres, va registrar 34 nous positius confirmats a la província, 30 a la regió sanitària de Lleida i els altres quatre a la de l’Alt Pirineu i Aran. No hi va haver cap nou mort i sí dos altes hospitalàries. Ara, el total de contagiats des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 3.038, el de morts, a 236, i el d’altes hospitalàries a 1.196.

L’alcalde de Seròs confia que en un parell de dies es faran proves a tots els confinats

El percentatge amb anticossos baixa un 0,4% respecte a la primera onada de la investigació

Tots els que consten com a casos positius són els detectats mitjançant una prova. A més a més, al pla de Lleida hi ha més d’11.000 persones que han tingut símptomes compatibles amb la infecció, encara que no se’ls ha fet la prova, així com més de 2.800 persones al Pirineu, d’acord amb les dades que figuren a la pànina web del departament de Salut. Si se sumen els confirmats i els sospitosos, la franja d’edat més afectada és la d’entre 40 i 49 anys, seguida de la de 50 a 59. En canvi, pel que fa a les víctimes mortals, la població més afectada és aquella situada entre 80 i 89 anys. Un total de 107 dels difunts a la província eren d’aquesta franja d’edat.

El segon grup amb més defuncions és el d’entre 70 i 79 anys, amb 51, i el tercer, el dels més grans de 90, amb un total de 46. Entre els menors de 50 anys la mortalitat cau en picat, ja que només hi ha hagut 4 defuncions, tres de persones d’entre 40 i 49 anys i una altra que en tenia entre 30 i 39.

Un 3,3% de lleidatans i el 6,1% de catalans tenen anticossos

Un 3,3% de la població lleidatana ha superat el coronavirus i ha generat anticossos. Així ho assegura la segona onada de l’estudi de seroprevalença liderat per l’Institut de Salut Carlos III després de fer proves a 829 lleidatans entre el 18 de maig i l’1 de juny. Una xifra que baixa quatre dècimes respecte a la primera onada de l’estudi, que indicava que un 3,7% de la població de Lleida havia passat el virus. Si extrapolem aquestes dades de la segona onada de l’estudi a la població total de la província, serien 14.284 els lleidatans que han passat el coronavirus després de més de tres mesos de pandèmia. A nivell català, aquest percentatge augmenta fins al 6,1%, després de fer 6.616 proves, la qual cosa suposaria que uns 461.000 catalans han superat el coronavirus. Per províncies, a Barcelona s’ha testat 3.803 persones, de les quals un 7,4% ha superat la malaltia; a Girona 987, de les quals un 3,1% han generat anticossos i a Tarragona 997 persones, de les quals un 1,6% també ha generat anticossos. A nivell estatal, el 5,2% de la població espanyola ha superat el virus, un 0,2% més que en la primera onada de l’estudi i després de fer 63.564 proves (vegeu més informació a la pàgina 8). Sòria, amb el 14,7 per cent de la seua població amb anticossos, i Conca, amb el 14,2 per cent, són les dos províncies amb més presència d’anticossos davant del Covid-19. Al darrere se situen Segòvia (12,8%), Albacete (11,6%) i Madrid (11,4%). La província menys afectada és Huelva, amb un 1,2 per cent. Per comunitats, Madrid és la que té un percentatge més alt (14,1%).

tracking