SEGRE

URBANISME COMERÇ

L'Eix Comercial de Lleida critica el tall d'avinguda Madrid i Joana Raspall els dissabtes

Diu que aquesta vianalització s'ha fet “sense consultar ningú” i perjudica el comerç || La Paeria afegeix tres carrers més als talls de trànsit del cap de setmana

Imatge de l’avinguda de Madrid completament buida el passat 23 de maig.

Imatge de l’avinguda de Madrid completament buida el passat 23 de maig.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’associació de comerciants de l’Eix, Llorenç González, va criticar ahir la decisió de la Paeria de convertir en zona de vianants les avingudes Madrid i Joana Raspall els caps de setmana. Assegura que la mesura s’ha aplicat sense consens i afecta clients i comerciants. “Ara, els clients i comerciants que el dissabte volen accedir al pàrquing de Blondel han de donar la volta a tota la ciutat, la qual cosa els genera moltes molèsties”, va dir González, que va afegir que “no entenem que es vianalitzin aquests carrers, perquè són dels que tenen les voreres més amples de la ciutat i quan es tallen a penes hi passen vianants”. Per això, la junta de l’Eix va enviar una carta dimecres a la Paeria per demanar que reconsiderés aquesta decisió. “Que la tanquin els diumenges no ens afecta, però els dissabtes sí, molt, a més la vianalització ni ens l’han consultat i també hem transmès aquesta queixa a les patronals Pimec i Fecom”, va recalcar González. Va explicar que “la regidora de Comerç ens ha transmès que els talls de trànsit només es faran de 13.00 a 22.00 hores, però això tampoc ens soluciona res”.

Per la seua banda, fonts municipals van precisar que tots els talls de trànsit “són provisionals” i en funció de les consideracions de comerciants i hostalers i de la resposta de la ciutadania es decidirà si es mantenen o no.

Van indicar que la mobilitat serà una de les qüestions que s’abordaran al congrés previst per al 30 de juny i l’1 de juliol per dissenyar el model de ciutat després de la crisi del Covid-19.

La Paeria va anunciar ahir que tallarà a partir d’avui al trànsit l’avinguda Doctora Castells entre els carrers Riu Ebre i Estudi General des de les 10 del matí fins demà diumenge a les 22.00, així com les avingudes Rovira Roure, Sant Pere i el carrer Sant Martí. D’altra banda, també convertirà en zona de vianants els dissabtes i diumenges de 10.00 a 22.00 els carrers Mossèn Reig i Hostal de la Bordeta, que se sumen als carrers Jaume II, Enginyer Santi Companys, Joana Raspall i les avingudes de Madrid, Blondel, Francesc Macià i del Segre. El consistori ha eliminat el tall de trànsit del carrer Antoni Solé de la Bordeta implantat la setmana passada.

tracking