SEGRE

SALUT

"És possible" que Barcelona i Lleida assoleixin la fase 3 abans del 21 de juny

Segons la consellera Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una compareixença de premsa.

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una compareixença de premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha afirmat aquest diumenge que "és possible" que Barcelona i Lleida assoleixin la fase 3 de la desescalada pel coronavirus abans del 21 de juny, quan finalitza l’estat d’alarma.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha explicat que aquest canvi de fase depèn de "si és una proposta lògica a com va l’epidèmia, lògica a haver pogut passar el període de la fase 2,", i ha afirmat que s’haurà de valorar.

A més, amb el canvi a la fase 3 de l’àrea de Tarragona i les Terres de l’Ebre a partir d’aquest dilluns, ha dit que es permetrà la mobilitat entre ambdues regions, i que esperen que a partir del 21 de juny es pugui circular lliurement per tota Catalunya.

Preguntada pel possible decret del Govern en el qual es marcaran les mesures de la nova normalitat, ha valorat que demostra que tenen "ganes d’intervenir i no accepten que les competències són dels altres".

Ha declarat que no havien estat informats d’aquesta mesura, i al Govern li ha dit que s’ocupi de les seues competències, en les seues paraules: "Nosaltres hem pactat per recuperar les competències".

Ha declarat que, a fi de l’estat d’alarma el 21 de juny, el Govern "el recupera tot" i la situació serà diferent, segons Vergés, que també ha descartat que hi hagi regions de Catalunya que es quedin sota la normativa excepcional després de la data.

En cas d’una segona onada del coronavirus, ha explicat que s’ha d’intentar que la resposta no sigui "demanar tothom que es quedi a casa i paralitzar el país, ni comprometre al sistema sanitari".

Ha informat que estan preparant-se per a "tots els escenaris, els més optimistes i els més pessimistes", però que de moment només s’han produït petits rebrots localitzats.

"La situació actual és molt diferent de la de setmanes enrere. Seguim l’epidèmia, tenim nous casos, però podem detectar bé", i ha dit que s’està avançant perquè no hi ha ensurts importants, però que se n’ha d’anar amb compte.

Ha assegurat que el virus continua circulant i provocarà sobresalts durant molt temps, per la qual cosa l’important és "tenir un sistema que pugui detectar els casos des de la proximitat del territori".

Per controlar la pandèmia, ha apuntat que la gent haurà de tenir en compte les normes de protecció i mantenir-les: "Haurem de tenir clares les quatre coses bàsiques, com evitar esdeveniments amb molt aforament i seguir les mesures de seguretat."

tracking