SEGRE

HOMOFÒBIA DELICTES D?ODI

Detinguts per una brutal pallissa a una parella homosexual a Lleida

Van assestar puntades de peu i cops de puny a 2 homes que estaven asseguts a la terrassa d'un bar del carrer Magdalena || Arrestats gràcies a la col·laboració ciutadana

La façana de la Paeria, amb els colors de l’arc de Sant Martí.

La façana de la Paeria, amb els colors de l’arc de Sant Martí.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van arrestar diumenge dos homes de 28 i 30 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veïns de Lleida, per una agressió homòfoba en ple Eix Comercial. Són acusats dels delictes de lesions i d’odi i es preveu que passin a disposició del jutjat en funcions de guàrdia en les pròximes hores. Segons va informar ahir la policia catalana, els fets van tenir lloc a les cinc de la tarda de diumenge en una terrassa d’un bar situat al carrer Magdalena. Dos homes, amb signes externs d’embriaguesa van increpar una parella d’homes que es trobava a la mateixa terrassa. Les víctimes van recriminar als acusats els insults que els estaven proferint, a la qual cosa aquests dos van respondre de forma violenta carregant contra la parella amb cops de puny i puntades de peu.

Els testimonis que es trobaven al lloc i van presenciar l’agressió van poder intervenir i parar l’atac, per la qual cosa els dos agressors se’n van anar ràpidament en direcció al carrer Major. Gràcies a la col·laboració ciutadana, agents dels Mossos van aconseguir localitzar els agressors i arrestar-los quan es trobaven a la plaça Sant Joan. Mentre es practicava l’arrest, altres dotacions policials i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van atendre les víctimes al lloc dels fets. Els dos agressors estan acusats d’un delicte de lesions i d’un altre delicte d’odi. A més, un d’ells té antecedents policials.

Colors de Ponent convoca per avui a les 19 hores una concentració de rebuig a la plaça Paeria

Durant l’any passat, els Mossos d’Esquadra van registrar un total de sis denúncies per amenaces, insults o agressions amb motius homòfobs a les comarques de Lleida, una més que el 2018.

A començaments d’any, Colors de Ponent i la Paeria van denunciar davant de la Generalitat una terapeuta que oferia teràpies per “curar” l’homosexualitat. És la tercera vegada que aquesta terapeuta ha estat denunciada i ja ha pagat alguna multa, per la qual cosa demanen ser més estrictes, com expulsar-la del Col·legi de Psicòlegs.

La Paeria anuncia que es presentarà com a acusació particular

La Paeria va condemnar ahir l’agressió homòfoba i va assenyalar que es presentarà com a acusació particular al costat de les víctimes, a qui ha ofert tots els serveis municipals disponibles. La regidora Sandra Castro va assenyalar que “la Paeria no permetrà que l’LGTBIfòbia sigui present a Lleida”. L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) es va posar en contacte amb el consistori i amb les víctimes per facilitar tots els recursos necessaris per presentar les acusacions. Així mateix, el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, va instar la Generalitat a posar en marxa de manera urgent una taula de treball arran de l’increment de les agressions homòfobes a Catalunya, amb 81 incidències registrades enguany, i demana la participació d’entitats locals, Mossos i síndic de greuges, entre altres.

tracking