SEGRE

COL·LECTIUS ASSISTÈNCIA

El Barri Antic de Lleida avisa de l'augment de persones sense sostre i la Paeria reforça l'atenció a la Fira

Som Veïns assegura que el nombre de persones que pernocten al ras ha crescut en els últims dies || L'ajuntament incorpora sis tècnics més per al pavelló 3 una setmana després d'obrir-lo

Sanitaris entreguen menjar - Una quinzena de professionals sanitaris de l’hospital Arnau de Vilanova, entre metges i infermeres, porten cada dilluns menjar als temporers que pernocten al Barri Antic i ahir van entregar 10 quilos de macarrons, cui ...

Sanitaris entreguen menjar - Una quinzena de professionals sanitaris de l’hospital Arnau de Vilanova, entre metges i infermeres, porten cada dilluns menjar als temporers que pernocten al Barri Antic i ahir van entregar 10 quilos de macarrons, cui ...AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma veïnal Som Veïns va denunciar ahir que en els últims dies han augmentat les persones que dormen al ras al Centre Històric, malgrat que fa una setmana la Paeria va obrir l’oficina d’atenció a temporers i persones sense llar al pavelló 3 de la Fira de Cappont, on diumenge van pernoctar 144 persones. Així mateix, l’ajuntament va incorporar ahir per a aquesta oficina uns altres sis tècnics, que s’encarregaran de la gestió de serveis i ajuts socials per als usuaris, mentre que uns altres dos portaran l’àrea d’ocupació.

Al Barri Antic, un portaveu de Som Veïns va declarar que “les pluges dels últims dies han provocat que pernoctés més gent als assentaments de la Casa de Fusta o la plaça l’Ereta. En aquest últim ahir hi havia una trentena de persones dormint quan normalment no n’hi sol haver més de deu”. La plataforma tem que el nombre vagi a més, “perquè aquesta setmana es preveuen pluges, per la qual cosa els llocs coberts com aquests i la seu dels Castellers de Lleida, al carrer Santa Clara, s’ompliran.” Paral·lelament, des de Som Veïns van recordar a l’ajuntament que “hi ha una ordenança municipal que estipula que no es pot dormir al carrer, la Paeria l’hauria d’aplicar i més quan ha habilitat un espai perquè les persones sense llar puguin passar-hi la nit”.

A l’oficina d’atenció, el consistori ha contractat sis tècnics a través del servei d’ocupació de Treball i servirà per “alleujar la càrrega dels treballadors municipals del recinte”, segons la tinent d’alcalde d’Ocupació, Anna Campos.

D’altra banda, els grups de Cs i del PP a la Paeria van rebutjar ahir firmar l’escrit que l’alcalde enviarà al Govern central per demanar la regularització dels sense papers per a la campanya de la fruita. La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va dir que aquesta proposta “no té cap estudi ferm darrere”. Diu que dóna suport a solucions consensuadores, però “no d’aquesta manera i a hores d’ara”. El del PP, Xavi Palau, va assenyalar que una regulació d’aquest tipus “provocaria un efecte crida” i generaria “falses expectatives”, entre els beneficiaris al ser temporal. Mentrestant, el Comú, membre del govern, va exigir que la comissió de la campanya agrària aporti avui solucions per als que dormen al carrer.

Esquerra defensa els agricultors i insta a regularitzar immigrants

La federació d’ERC del pla de Lleida va reclamar ahir a l’Estat la regularització d’immigrants sense papers amb permisos de treball i residència temporals i prorrogables, en una sol·licitud presentada a la subdelegació del Govern central. Ho veu “necessari” per afrontar les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària i evitar “situacions socials indignes” al “no tenir accés a un habitatge en condicions”.

El responsable d’Agricultura d’ERC, Miquel Serra, va destacar l’esforç del sector per “acollir els treballadors amb la dignitat que es mereixen” i la cooperació d’ajuntaments, consells i Diputació. La diputada al Congrés Inés Granollers va recalcar la voluntat d’ERC de “dignificar la tasca dels treballadors del sector agrari per no deixar ningú enrere”.

D’altra banda, la líder del PP de Lleida, Marisa Xandri, va acusar el programa FAQS de TV3 de “criminalitzar la campanya de la fruita”.

tracking