SEGRE

ESNOTICIA

La majoria de bars i restaurants de Lleida ja serveixen a dins amb una bona afluència de clients

Els locals sense terrassa celebren poder tornar a l'activitat, mentre que els que sí que en tenen es congratulen de “no dependre del clima” || L'aforament està limitat al 40% i no es pot consumir a la barra

L’interior del restaurant El Gat de Tàrrega, ahir al matí amb diversos clients.

L’interior del restaurant El Gat de Tàrrega, ahir al matí amb diversos clients.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars i restaurants de la regió sanitària de Lleida van poder obrir ahir l’interior dels seus locals després de més de tres setmanes oferint només servei de terrassa. Una novetat que esperaven amb candeletes i que ha permès a molts establiments tornar a l’activitat després de tres mesos tancats al no disposar de terrasses o no sortir-los rendible.

“Esperàvem amb moltes ganes aquesta data i ho hem demostrat”, va dir Natàlia Rubio, membre de la junta de la Federació d’Hostaleria. “La gran majoria de bars i restaurants del territori han obert i això sempre és bo, perquè fins ara només podien fer-ho els que tenien terrassa i era una reobertura desigual, però ara veiem que a poc a poc el sector i la societat anem recuperant-nos”, va assenyalar Rubio.

“Esperàvem amb moltes ganes aquesta data i ho hem demostrat”, va dir una hotelera de la capital

Una obertura d’interiors que també serà positiva per al sector atesa la meteorologia dels últims dies, va assegurar. “Les pluges de la setmana passada van provocar que les terrasses no poguessin obrir si no estaven cobertes, però ara els negocis podran seguir oberts al disposar d’espai a l’interior”, va necessitar.

No obstant, Rubio va dir que aquesta tornada parcial a l’activitat “té gust de poc després de tant temps d’aturada, però a poc a poc anirem millorant serveis i condicions”.

La reobertura de l’interior de bars i restaurants, sempre amb un 40% d’aforament, va servir també perquè alguns hotelers es retrobessin amb els seus clients després de mesos de confinament. “Ha estat un dia més emotiu que productiu, però hem tingut bastanta clientela”, diu Jordi Panadés, del bar i restaurant La Granja, situat al carrer Doctora Castells. “He tornat a veure clients que són amics de tota la vida i això és l’important ara; respecte a l’afluència, tampoc no n’hem tingut gaire al ser un dilluns laborable, però en els propers dies tornarem a la normalitat”, va dir Panadés. L’únic problema amb què aquest hoteler s’ha trobat en la reobertura és no poder servir a la barra. “Tinc una barra de 13 metres que recorre tot el bar en desús, perquè així ho estableix la llei, si un client vol un cafè ha d’ocupar una taula de quatre persones i això és un handicap, esperem que en les pròximes fases es pugui tornar a utilitzar”, va concloure.

Per la seua part, per a Miquel Queralt, responsable del restaurant Nyam Nyam de l’avinguda Rovira Roure, l’obertura de l’interior de l’establiment tampoc suposarà un gran canvi. “La majoria de la nostra clientela habitual s’instal·la a les terrasses, però el positiu de tot això és que almenys no dependrem de si fa bon temps o no per poder obrir i almenys podrem atendre un parell de clients més, ja que tenim bona afluència de públic aquests dies”, va assegurar.

D’altra banda, a Mollerussa els bars i restaurants van obrir ahir les portes dels seus negocis amb noves mesures de seguretat.

Entre aquests hi ha el restaurant El Roser, que al no disposar de terrassa ha estat tancat fins ahir i ja va comptar amb l’assistència de diversos clients. Altres establiments del municipi també han optat per habilitar les cartes, que es poden consultar a través del mòbil amb la lectura d’un codi QR instal·lat en els accessos dels establiments.

L’interior del restaurant El Gat de Tàrrega, ahir al matí amb diversos clients.

L’interior del restaurant El Gat de Tàrrega, ahir al matí amb diversos clients.SEGRE

L’interior del restaurant El Gat de Tàrrega, ahir al matí amb diversos clients.

L’interior del restaurant El Gat de Tàrrega, ahir al matí amb diversos clients.SEGRE

tracking