SEGRE

ESNOTICIA

La nova fase impulsa l'hostaleria a Lleida i les escoles obren a mig gas

L'estrena de la fase 2 al pla de Lleida va estar protagonitzada ahir per la reobertura de les escoles i instituts, encara que van rebre pocs alumnes, cosa de què els pares culpen els centres i Educació. Bars i restaurants van registrar una alta ocupació en l'obertura de l'interior dels seus locals, que poden omplir fins al 40% de l'aforament.

Als alumnes se’ls pren la temperatura abans d’entrar, com en aquesta escola de Tàrrega.

Als alumnes se’ls pren la temperatura abans d’entrar, com en aquesta escola de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estrena de l’esperada fase 2 de la desescalada al pla de Lleida, una setmana més tard del que es preveia a causa d’un repunt de casos de Covid-19, es va traduir ahir en la reobertura d’escoles bressol, col·legis i instituts, encara que amb una escassa assistència d’alumnes. La Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac) ho va atribuir al fet que el mateix departament d’Educació i alguns centres ho han “desincentivat” i creu que aquesta reobertura voluntària perjudica els alumnes més vulnerables, que són els que precisament no hi acudeixen.

En canvi, bars i restaurants van registrar una alta ocupació a l’interior dels locals, que van poder obrir per primera vegada des de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia al març, encara que amb limitació d’aforament. Des de la fase 1 ja podien obrir part de les terrasses i els hotelers en fan un balanç positiu. Així mateix, els comerços de més de quatre-cents metres quadrats ja poden obrir sense restriccions d’espais, només d’aforament. No obstant, tant a l’Eix Comercial com a la Zona Alta de la capital van indicar que la jornada d’ahir no va presentar gaires canvis respecte a la setmana passada, excepte que han començat a rebre clients de fora de Lleida ciutat.

Salut no demana de moment que la regió sanitària de Lleida passi a fase 3 la setmana vinent

A més, residències per a la tercera edat del pla que no han registrat contagis de coronavirus van començar a obrir ahir les portes a visites, mentre que d’altres esperaven fer-ho al llarg d’aquesta setmana. Només un familiar pot visitar els residents i ha de concertar la visita. En algunes de les ja obertes, com el Centre Geriàtric de Lleida i la residència Betula Alba d’Almacelles, els grans i els seus pròxims es trobaven a l’aire lliure i mantenint almenys dos metres de distància de seguretat.

A més, la fase 2 comporta també canvis per als llocs de culte, on s’autoritza un aforament del cinquanta per cent, així com cinquanta assistents en els casaments en llocs tancats i quinze en els vetllatoris.

Salut de moment no proposarà que la regió sanitària de Lleida passi a fase 3 la setmana vinent. Sí que hi és ja des d’ahir la de l’Alt Pirineu i Aran, que inicia preparatius per recuperar el turisme. En l’àmbit esportiu, tots els gimnasos d’aquesta zona poden operar ja sense cita prèvia, al 50% d’aforament, obrint els vestidors i amb classes dirigides de fins a 20 participants respectant la distància de dos metres.

En fase 2, l’aforament és del 30% i el grup pot ser de 15 persones. No hi ha restriccions horàries ni en la 2 ni en la 3, de forma que tothom pot fer esport a l’hora que vulgui, encara que en la fase 2 hi continua havent una franja reservada a la gent gran de 70 anys, de 10.00 a 12.00 i de 19.00 a 20.00. En fase 2 també es permet jugar a pàdel 2x2 a les pistes indoor.

En atletisme, un entrenador pot dirigir un màxim de 10 atletes.

Als alumnes se’ls pren la temperatura abans d’entrar, com en aquesta escola de Tàrrega.

Als alumnes se’ls pren la temperatura abans d’entrar, com en aquesta escola de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

tracking