SEGRE

La Selectivitat a Catalunya es farà amb mascareta i aules amb aforament reduït

Les seus dels exàmens es distribuiran en 59 poblacions

Estudiants de segon de Batxillerat, preparant la selectivitat a l’institut Ronda.

Estudiants de segon de Batxillerat, preparant la selectivitat a l’institut Ronda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió organitzadora de les proves d’accés a la universitat (PAU) –que se celebraran del 7 al 10 de juliol– ha presentat un paquet de mesures per prevenir el risc de contagi i evitar la propagació de Covid-19, que preveu màscares i aules amb aforament. Segons ha informat aquest dimarts la Secretaria d’Universitats i Investigació de la Generalitat en un comunicat, les mesures passen per la màscara obligatòria "a tota hora", rentat freqüent de mans amb gel hidroalcohólico, prohibició d’accés a qualsevol persona amb símptomes i una ocupació de les aules entre una sisena i una cinquena part de la seua capacitat real mantenint la distància interpersonal.

Les mesures estan pensades per reduir al màxim la transmissió del virus entre tots els col·lectius implicats en les proves –alumnat, professorat i personal de suport– i hauran de ser validades pel Procicat.

Aquestes condicions adapten la realització d’exàmens massius –com són les PAU– a les normes generals de seguretat prescrites per les autoritats sanitàries i suposen "un pas més", juntament amb la modificació de calendari i horari, a l’hora de realitzar les proves en un entorn de màxima seguretat, en el qual es prohibirà l’accés als exàmens a qualsevol persona amb símptomes compatibles amb el nou coronavirus.

Entre les mesures higièniques previstes figuren que l’ús de mascareta serà a tota hora obligatori per a alumnat, professorat i personal de suport a l’interior del centre, fins i tot en els processos d’acreditació dels membres del tribunal, d’identificació de l’alumnat i la realització dels exàmens.

EN 59 POBLACIONS

En accedir al centre i les aules, així com en sortir, tots els assistents s’hauran de rentar les mans amb solució hidroalcohólica, així com cada vegada que s’intercanviï un paper o qualsevol objecte amb una altra persona, per la qual cosa està prevista la distribució de 2.500 litres de solució hidroalcohólica a les seus d’examen, distribuïdes en 59 poblacions en lloc de les 22 habituals.

Referent a l’aforament i la distància de seguretat interpersonal, l’ocupació de les aules es determinarà, si no hi ha altres mesures addicionals, mantenint la distància interpersonal de seguretat de dos metres radials, per la qual cosa es treballa en una ocupació d’aules entre una sisena i una cinquena part de la seua capacitat real. L’alumnat haurà d’ocupar per a totes les proves el lloc que li sigui assignat el primer dia, i dipositar els objectes personals en l’espai interpersonal de seguretat situat darrere, i si no és possible, davant.

Per reduir les aglomeracions, la crida a l’alumnat per comprovar la identitat i accedir a les aules es farà de forma escalonada per grups, seguint un ordre alfabètic.

A cada franja horària no podrà sortir de l’aula fins que no hagi transcorregut una hora des de l’inici de la prova i prèvia autorització del professor responsable: els recorreguts, les aules i els lavabos estaran degudament senyalitzats, juntament amb recordatoris d’actituds responsables, i els passadissos només podran ser ocupats en el moment d’accedir a les aules.

Recomanen que l’alumnat, professorat i personal de suport porti aigua i menjar perquè les màquines expenedores estaran desactivades i les fonts d’aigua precintades, ja que poden ser focus de contagi si no s’utilitzen correctament, i tampoc no es pot garantir que es puguin adquirir en les proximitats on es realitzen les proves. La comissió organitzadora de les PAU ha considerat "molt important, per solidaritat i responsabilitat social", que els implicats en els exàmens compleixin totes les mesures de prevenció que indiquen els responsables, malgrat les molèsties que la situació d’emergència pugui causar.

tracking