SEGRE

EVOLUCIÓ DEL COVID-19 A LLEIDALLEIDACATALUNYA

Els contagis continuen a la baixa a Lleida i els ingressos hospitalaris, també

Salut diu que hi ha pocs casos greus perquè la població vulnerable és previnguda

Vista de l’exterior de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Vista de l’exterior de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nous casos diagnosticats de coronavirus a la regió sanitària de Lleida han baixat per segon dia consecutiu, després que el departament de Salut confirmés ahir 19 infectats més, corresponent al balanç de dimarts passat. I és que dilluns hi va haver 22 nous encomanats, després que hi hagués un petit repunt el cap de setmana amb més de trenta casos diaris.

Respecte a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran hi ha un cas més i, precisament, el Conselh Generau d’Aran va informar que ha confirmat un nou infectat a la Val.

“El cas ha estat confirmat amb la PCR i la persona afectada es troba en aïllament domiciliari”, va assenyalar en un comunicat, i va afegir que el total de contagiats a Aran és de 131, dels quals 96 han estat detectats a través de la PCR i 35 mitjançant tests serològics.

D’aquesta manera, els casos totals a la província de Lleida s’eleven a 3.193, dels quals 2.769 corresponen al pla i 424 al Pirineu. A més, Salut no va registrar més defuncions i es mantenen en les 238, després de la mort de l’última persona per coronavirus dissabte passat. D’altra banda, va informar de tres altes hospitalàries més i ja són 1.271 les persones que l’han rebut.

A pesar que la regió sanitària de Lleida va patir fa un parell de setmanes rebrots originats per una festa en un domicili particular amb vint persones, una residència, un parell d’empreses agroalimentàries i entre temporers –un fet que va obligar Salut a prorrogar la fase 1 al pla una setmana més–, el nombre de persones hospitalitzades s’ha mantingut estable en una vintena.

Sobre aquest punt, el cap de vigilància epidemiològica de Salut a Lleida, Pere Godoy, ho va atribuir al fet que les persones de col·lectius de risc, les que tenen altres patologies i la gent gran “estan complint les mesures de precaució, com també fan les residències”, de forma que se n’infecten menys.

De fet, segons assenyalen les dades de Salut, des de l’inici de la pandèmia fins que el pla va entrar en la fase 1 l’11 de maig, es diagnosticaven cada dia 13 persones amb la PCR tant entre la franja d’edat de fins als 60 anys com dels de més de 61. Al contrari, des d’aleshores, fins als 60 anys es diagnostiquen diàriament 18 casos, mentre que de majors de 61 ha baixat a només 5 al dia.

“Malgrat que el Covid no requereix sempre un ingrés, el que va succeir entre el març i l’abril va ser que el virus va afectar massivament la gent gran i discapacitats, mentre que ara el perfil de l’infectat ha canviat a persones que treballen i que no són de risc”, va subratllar Godoy, que va afegir que “actualment es discuteix en la comunitat científica si el Sars-CoV-2 està provocant menys complicacions en la salut”.

Respecte als rebrots ja detectats, Godoy va manifestar que “s’han conegut ara perquè s’han fet més proves PCR, però el virus ja era present en empleats d’empreses alimentàries quan estàvem en serveis mínims”. Va assegurar que no hi ha més focus localitzats.

tracking