SEGRE

ADMINISTRACIÓ AJUNTAMENT

La Paeria tancarà per primera vegada dos setmanes per vacances, del 10 al 23 d'agost

Només seran operatius serveis essencials com Guàrdia Urbana, cementiri i atenció social urgent i d'altres estaran en mínims || El govern municipal obligarà el personal a fer festa aquests dies

La Guàrdia Urbana serà un dels serveis essencials.

La Guàrdia Urbana serà un dels serveis essencials.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de la Paeria té previst tancar per primera vegada aquest any per vacances gairebé tots els departaments municipals durant dos setmanes d’agost, del dia 10 al 23. Per això, ha fet arribar als sindicats una proposta de modificació del calendari laboral que estableix que 10 dels 22 dies hàbils de vacances a què tenen de dret els empleats s’hauran de fer obligatòriament aquestes dos setmanes.

El document indica que aquest any “de forma excepcional, dins del còmput de dies de vacances, seran d’obligat compliment el gaudi de deu feiners dins del període comprès entre el 10 i el 23 d’agost (ambdós inclusivament)” a excepció del “personal inclòs en els serveis mínims i essencials que s’estableixin”. A més, detalla que en el cas que hi hagi treballadors a qui corresponguin menys dies de vacances que els 10 laborables, “hauran de sol·licitar dies d’assumptes personals fins a completar els 10”.

Raons organitzatives

La tinent d’alcalde responsable de recursos humans, Jordina Freixanet, va justificar aquesta mesura per raons organitzatives (vegeu el desglossament) i va destacar que el personal només ha gaudit en el que va d’any, a causa de la crisi sanitària i l’estat d’alarma, entre un 20% i un 25% dels dies d’assumptes propis a què té dret a part de les vacances, la qual cosa provocaria una gran acumulació de dies de lliurança en el segon semestre. Sobre els serveis essencials que continuaran funcionant, va posar com exemples la Policia Local, el cementiri o l’atenció social urgent a famílies. I sobre els mínims, l’atenció al públic a l’oficina de la rambla Ferran i la de gestió tributària a Sant Francesc.

Crítiques sindicals

Fonts sindicals van criticar la mesura proposada pel govern. Van destacar que no ha estat negociada i van recordar que el conveni preveu que els empleats poden disfrutar del seu període estival de vacances entre el 15 de juny i el 15 de setembre. També van assenyalar no tenir constància que altres administracions municipals similars tanquin a l’agost.

Aquesta és una mesura inèdita a la Paeria, similar a la que aplica la UdL des de fa uns anys a l’agost i per Nadal. El consistori té més de 1.400 treballadors i l’habitual era que a l’agost determinats departaments reduïssin l’activitat, però continuaven oberts.

Jordina Freixanet: “Així serem més eficients al setembre” La tinent d’alcalde Jordina Freixanet va afirmar que concentrar les vacances del personal a l’agost i tancar dos setmanes permetrà que “l’administració sigui molt més eficient al setembre i tornar al màxim”. En aquesta línia, va opinar que altrament en el segon semestre “totes les unitats estarien amb la meitat dels seus efectius i treballarien de forma molt més lenta”. Va admetre que els terminis per als tràmits administratius no es pararan, però va argumentar que la gran majoria “són d’un mes” i que l’objectiu és que tots els departaments hagin finalitzat, el màxim, al juliol per abordar a finals d’agost els nous. Va afirmar que els tràmits urgents podran fer-se i que informaran la ciutadania del tancament perquè no agafi ningú per sorpresa. Freixanet va assegurar que altres administracions estan aplicant també aquesta fórmula.

 

tracking