SEGRE

Vergés afirma que els brots de Lleida estan sota control

No descarta demanar la fase 3 per dilluns

Vergés va visitar ahir un centre per acollir positius de residències.

Vergés va visitar ahir un centre per acollir positius de residències.BLANCA BLAY/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir ahir que a Lleida hi ha ara mateix “alguns brots controlats” de Covid-19, que s’estan gestionant i “no comprometen” el sistema sanitari, “però ens porten molt de treball i hi tenim l’ull posat”. Vergés va fer referència als detectats fa un parell de setmanes a Lleida ciutat, el Baix Segre i la Segarra, on Salut està aplicant un seguiment intensiu.

D’aquesta manera, preguntada per si preveuen demanar al llarg de la setmana el pas a la fase 3 de Lleida i Barcelona, Vergés va insistir que el període habitual per canviar de fase i estudiar l’evolució de la malaltia són quinze dies, però va assegurar que no estan tancats a la possibilitat d’avançar aquest canvi.

En cas que les dos regions fossin autoritzades a passar a la tercera fase, tot Catalunya entraria en aquest estadi i, per tant, la Generalitat podria gestionar la desescalada. A més, la fase 3 permet la mobilitat entre regions limítrofes.

En aquest sentit, experts de Salut de Lleida van indicar que “canviar de fase no significa que la pandèmia s’ha solucionat”, per la qual cosa van insistir a demanar a la ciutadania que compleixi les mesures de seguretat.

tracking