SEGRE

Sanitat no descarta que Lleida avanci a la fase 3 a mitjans de la setmana que ve

Salut ja ha avançat que ho demanarà si l'evolució de la pandèmia és "l'esperada"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Les mascaretes seran obligatòries probablement des d'aquest dimecresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat la petició de Salut i Girona i la Catalunya Central passaran a fase 3 dilluns. El Departament ha decidit finalment no incloure a la petició l'àrea de Barcelona i Lleida, que van entrar en fase 2 aquest dilluns. Salut al.lega que necessita uns dies per veure l'evolució de l'epidèmia i, si és l'esperada, proposaran que el canvi de fase es produeixi abans del cap de setmana que ve.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, no descarta que es permeti que Barcelona i Lleida avancin a la fase tres a mitjans de la setmana que ve si ho demanen. "En principi no està previst, però si en algun moment ho demanen, ho estudiarem com sempre fem", ha dit

Amb l'avenç de Girona i Catalunya Central, a partir de dilluns gran part de Catalunya –a excepció d'aquestes dues regions– estarà a la tercera etapa de la desescalada sota el comandament de la Generalitat.

Sanitat també ha donat el vistiplau perquè Galicia entri en la 'nova normalitat' a partir de dilluns i que el País Valencià, Ceuta, Ciudad Real, Toledo i Albacete (Castella-la Manxa), Lleó, Zamora, Palència, Valladolid i Burgos avancin a fase 3. Madrid continuarà en fase 2 i la comunitat preveu demanar dilluns avançar a la 3 el 22 de juny, just el dia en què decaurà l'estat d'alarma.

tracking