SEGRE

MOBILITAT VIÀRIA

Màscares en autobusos i distància entre bicis en la nova normalitat

La DGT recomana apostar per la sostenibilitat i respectar les mesures higièniques || Als vehicles, recorda les seqüeles del virus en la visió dels conductors

La bicicleta ha guanyat presència en la mobilitat urbana.

La bicicleta ha guanyat presència en la mobilitat urbana.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Trànsit (DGT) recorda que durant el confinament s’ha reduït el trànsit motoritzat, la qual cosa, assenyala, “ens ha permès tenir un aire més net, menys soroll i la circulació més fluida”. Amb la desescalada en marxa, augmenten els desplaçaments, per la qual cosa la DGT ha fet una sèrie de recomanacions a l’hora de moure’ns en la nova normalitat, així com per mantenir la seguretat tant viària com sanitària.

Per això, l’organisme anima a caminar i a utilitzar la bicicleta per moure’s de forma activa i saludable. Recorda que la bicicleta no només és un mitjà sostenible, sinó que permet mantenir la distància de seguretat, que també s’ha de mantenir en el moment de caminar amb la resta de vianants. Així mateix, si s’utilitzen vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, la DGT insta a seguir la normativa establerta per a aquest tipus de transport i respectar la resta de vianants.

En els últims mesos s’han produït alguns incidents en els quals s’han vist implicats aquest tipus de vehicles a la ciutat de Lleida. L’últim va tenir lloc fa uns dies quan un home de 91 anys va ser atropellat per un patinet en una vorera del passeig de Ronda. El conductor va ser denunciat i el ferit, evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova.

Per altra banda, quant a l’ús del vehicle privat motoritzat, la DGT assenyala algunes recomanacions com revisar el vehicle si ha estat molt de temps aturat; respectar les normes de seguretat viària i les vigents per la pandèmia, a més de fer atenció als vianants perquè tenen preferència.

Així mateix, s’insta a respectar les bicicletes, cada vegada més utilitzades, sobretot si s’hi comparteix calçada, i recorda que els ciclistes són un col·lectiu vulnerable. També es demana parar atenció a l’estat emocional i a les conseqüències de l’estrès a la conducció. La DGT assenyala que els conductors que han patit Covid-19, han estat greus i poden tenir alguna seqüela en la visió o neurològica o encara tenen fatiga, i han d’evitar conduir fins que es recuperin. A més, als vehicles privats cal utilitzar màscara quan no tots els passatgers conviuen al mateix domicili i sempre que s’utilitzi el transport públic.

tracking