SEGRE

SERVEIS SOCIALS ALLOTJAMENT

Un hotel de Lleida ultima un acord amb el futbolista Keita Baldé per acollir quaranta sensesostre

La Paeria i l'advocat del jugador català estan preparant un conveni perquè sigui possible i un altre establiment també ha ofert places || Unes 50 persones continuen dormint al ras al Barri Antic

A l’esquerra, desenes de persones al porxo de la Casa de Fusta i, a la dreta, d’altres dormint al del Centre Cívic de l’Ereta.

A l’esquerra, desenes de persones al porxo de la Casa de Fusta i, a la dreta, d’altres dormint al del Centre Cívic de l’Ereta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hotel Ibis preveu acollir en les pròximes hores quaranta sensesostre que pernocten al ras al Barri Antic. Des de la direcció d’hotel van explicar ahir que han ofert a la Federació d’Hostaleria i a la Paeria vint habitacions dobles després de l’oferiment del futbolista català d’origen senegalès Keita Baldé, a través de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, de finançar l’allotjament a unes 200 persones, que dormen entre els carrers del Barri Antic i l’alberg habilitat al pavelló 3 de la Fira. “Estem treballant amb l’advocat de Baldé per elaborar un conveni sobre l’allotjament a l’hotel Ibis”, va assegurar la tinent d’alcalde de Polítiques de Drets de les Persones i Relació amb la Comunitat, Sandra Castro, que va anunciar que “també ha ofertat places un altre hotel amb qui estem en converses”, encara que no va precisar quin és.

Per la seua part, l’activista Nogay Ndiaye va afirmar que han acceptat l’oferta de l’hotel Ibis, però va lamentar que els establiments només hagin ofert quaranta places “quan n’hi ha centenars a la ciutat”. Tot i així, va confiar que almenys quaranta de les persones sense sostre que han vingut a treballar a la campanya de la fruita puguin entrar a l’Ibis “com més aviat millor”. Per la seua part, l’hotel espera rebre una resposta avui mateix.

Els veïns desconeixen quin edifici ha llogat el futbolista i demanen control sanitari als que vinguin

D’altra banda, Ndiaye va rebutjar aclarir quin és el bloc que Baldé ha llogat a la Mariola i, per als veïns del barri, “és un misteri”. Alguns d’ells van lamentar la situació d’aquestes persones i van culpar les administracions, “que són els qui han d’encarregar-se’n”. Així mateix, es van mostrar disposats que el barri aculli seixanta persones, que són les que cabrien a l’edifici llogat, però van demanar que es compleixin “totes les mesures sanitàries possibles, ja que hi ha famílies que tenen por pel coronavirus”.

Respecte a la situació al Barri Antic, el portaveu de la plataforma del Pla de l’Aigua i membre de Som Veïns, Josep Maria Muñoz, va explicar que “tot segueix igual” i que ahir van dormir al ras, entre els porxos del Centre Cívic de l’Ereta i la Casa de Fusta, unes cinquanta persones.

Muñoz va detallar que alguns dies voluntaris “vénen a cuinar al mig del carrer per a aquestes persones, però desconeixem si tenen autorització i registre sanitari per a això, ja que si algun pateix una intoxicació algú haurà d’assumir responsabilitats”. Va afegir que utilitzen l’antic Casal de Joves “per guardar coses”.

A l’esquerra, desenes de persones al porxo de la Casa de Fusta i, a la dreta, d’altres dormint al del Centre Cívic de l’Ereta.

A l’esquerra, desenes de persones al porxo de la Casa de Fusta i, a la dreta, d’altres dormint al del Centre Cívic de l’Ereta.SEGRE

tracking