SEGRE

La Generalitat aprovarà demà que Lleida i Barcelona passin a fase 3

Torra, durant la videoconferència de presidents aquest matí

La Generalitat aprovarà demà que Lleida i Barcelona passin ja a la fase 3ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha transmès aquest diumenge al president del Govern, Pedro Sánchez, que el comitè tècnic del Procicat donarà suport aquest dilluns que totes les regions sanitàries de Catalunya passin aquesta propera setmana a la Fase 3 de la desescalada pel coronavirus: "Els resultats ho avalen", ha afirmat. Aquest canvi afecta al pla de Lleida i a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que són les úniques que demà segueixen en fase 2. "S’acabarà així, de fet i a la pràctica, com hauria d’haver passat fa setmanes, aquest estat d’alarma," ha defensat durant la 14 videoconferència de presidents autonòmics amb l’Executiu, han informat fonts de l’Oficina de la Presidència de la Generalitat.

Una vegada Catalunya estigui en la fase 3, la Generalitat procedirà "immediatament a regular la 'nova normalitat’" si bé Torra ha matisat que prefereix parlar de temps excepcionals de solidaritat i compromís social en lloc d’utilitzar aquest terme.

Torra ha tornat a demanar una transferència de 15.000 milions d’euros per pal·liar les conseqüències de la pandèmia: "Catalunya necessita 15.000 milions d’euros, sense els quals ens trobem asfixiats."

A més, ha demanat 5.000 milions d’euros anuals per acabar|eliminar amb "la infrafinanciación crònica del sistema sanitari", i avançar cap a la integració social i sanitària dels espais residencials.

tracking