SEGRE

SERVEIS SOCIALS INFANTESA

La Paeria tanca la seu del servei matern infantil per integrar-lo a les escoles bressol

El govern veu segregador l'actual centre per a famílies que necessiten suport en la criança de nens perquè els separa de la resta || Està per decidir si el centralitza en una guarderia o l'ofereix en algunes

Imatge d’arxiu d’una activitat del centre matern infantil Lo Marraco.

Imatge d’arxiu d’una activitat del centre matern infantil Lo Marraco.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha decidit reconvertir el seu actual servei maternoinfantil Lo Marraco, que atén famílies que necessiten suport per a la criança de nens de 7 mesos a tres anys, per integrar-lo a les escoles bressol, per la qual cosa tancarà la seu a la Mariola, al costat del col·legi Magí Morera. Així ho va confirmar ahir a aquest diari Sandra Castro, regidora responsable d’Educació i pròxima tinent d’alcalde de l’àrea de Polítiques de Drets de les Persones.

Castro va dir que aquesta decisió està motivada perquè “ara aquests nens estaven separats de la resta que van a les escoles bressol, i nosaltres estem per un model integrador”. “Tenir-los apartats era una mesura segregadora i nosaltres estem en contra de la segregació escolar”, va insistir. En aquest sentit, va indicar que han encarregat l’equip de professionals que s’encarregava d’aquest servei un projecte d’aquest nou model, que haurà d’estar llest a finals de juliol per començar a aplicar-se el pròxim curs. Va indicar que una de les qüestions que haurà de dilucidar és si es deixa en una única escola bressol o es fa de forma descentralitzada en algunes.

Castro diu que el fet que estigués ubicat a la Mariola i no al centre restava usuaris

Precisament, Castro també va defensar aquest canvi en un servei que porta gairebé tres dècades funcionant (vegeu el desglossament) perquè la ubicació a la Mariola feia que fos menys accessible a les famílies a l’estar lluny del centre. “Abans havia estat al Centre Històric, la qual cosa facilitava que fos gent de diferents barris, però ara, a l’estar a la Mariola, el que havia passat és que bàsicament concentrava famílies d’aquest barri, mentre que les d’altres no hi anaven a l’estar més lluny, encara que hi hagi famílies que necessitin aquest servei”, va assegurar.

Professionals que coneixen aquest servei van destacar que una de les seues característiques principals era que treballava amb les famílies i van posar en dubte que això pugui continuar sent així si s’integra amb les escoles bressol. Sobre això, Castro va defensar que no hi haurà cap problema. “Hi continuarà havent sessions amb les famílies”, va manifestar.

“El que fem és replantejar el servei, que continua, però de cara als nens amb una clara voluntat integradora per combatre la segregació i de cara a les famílies mantenir el que s’estava fent ampliant-ho a més usuaris”. Castro va dir que actualment hi havia onze famílies que utilitzaven aquest servei i que se’ls ha ofert mantenir-lo a l’escola bressol més pròxima al lloc on viuen.

Un centre creat al Centre Històric fa gairebé tres dècades

L’ajuntament va posar en marxa el servei maternoinfantil el 1993 en un local ubicat a la plaça del Seminari, al Barri Antic. Anys després va ser traslladat a dependències del CAP de l’Eixample. El 2011, l’ajuntament va inaugurar el de la Mariola, batejat com Lo Marraco, i va oferir el servei en dos seus fins que va tancar la del Centre Històric.

tracking